Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Attentie voor mantelzorgers tijdens de Dag van de Mantelzorg

13 oktober 2021 om 13:40 Zorg

AMSTELVEEN Gemeente Amstelveen zet tijdens de Dag van de Mantelzorg op 10 november mantelzorgers in het zonnetje. Als blijk van waardering voor hun inzet en zorg voor hun naasten ontvangen zij een cadeaukaart. Mantelzorgers bieden bijna dagelijks hulp aan naasten met een ziekte of beperking. Bijvoorbeeld een ouder met dementie, een kind met autisme of een partner met Parkinson.

Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn): “Bij dit langdurig en intensief zorgen voor een ander komt heel wat kijken. De gemeente zet daarom deze groep samen met Mantelzorg & Meer graag in het zonnetje. De gemeente heeft het budget voor mantelzorgondersteuning verhoogd. Dit is nodig omdat de groep ouderen die zelfstandig thuis woont met mantelzorg van hun partner en familie steeds groter wordt.”

AANMELDEN Bij Mantelzorg & Meer werken betrokken en deskundige medewerkers die begrijpen wat het betekent om mantelzorger te zijn. Voor vragen, meedenken en andere vormen van ondersteuning kunnen mantelzorgers hier terecht. Zij kunnen worden geholpen met advies, individuele ondersteuning, inzet van (zorg)vrijwilligers, cursussen, informatiebijeenkomsten en gespreksgroepen. Mantelzorgers die al bekend zijn bij Mantelzorg & Meer krijgen de cadeaukaart automatisch toegestuurd en hoeven hier niets voor te doen. Maar niet alle mantelzorgers in Amstelveen zijn bekend. Wie een mantelzorger heeft of er zelf een is en nog niet bekend is bij Mantelzorg & Meer kan zich tot en met 15 december aanmelden via info@mantelzorgenmeer.nl of via www.mantelzorgenmeer.nl/mantelzorg/aanmelden/. Zij ontvangen dan na 15 december ook een cadeaukaart.

ACTIVITEITEN Daarnaast organiseert Mantelzorg & Meer van 8 tot en met 13 november diverse activiteiten en workshops om mantelzorgers in het zonnetje te zetten. De mantelzorgers die al bij Mantelzorg & Meer zijn ingeschreven, hebben hierover al eerder bericht gehad. Nieuwe aanmelders kunnen uiteraard ook deelnemen. Inschrijven voor deze activiteiten is mogelijk tot en met vrijdag 22 oktober 17.00 uur.

Mantelzorgers bieden zorg en hulp aan een naaste met een chronische ziekte of beperking. Het langdurig en intensief zorgen voor een ander, kan zwaar zijn en tevens kan het veel voldoening geven. Maar het kan ook vragen oproepen of zorgen en twijfels met zich meebrengen. De medewerkers van Mantelzorg & Meer kunnen ondersteuning bieden. Informatie hierover en over de activiteiten rond de Dag van de Mantelzorg is te vinden op www.mantelzorgenmeer.nl

De meeste diensten van Mantelzorg & Meer zijn kosteloos. De gemeente Amstelveen verleent jaarlijks subsidie aan Mantelzorg & Meer om deze diensten te kunnen leveren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie