Wethouder Marijn van Ballegooijen: 'Amstelveen wil een rookvrije gemeente worden.'
Wethouder Marijn van Ballegooijen: 'Amstelveen wil een rookvrije gemeente worden.' Gemeente Amstelveen

Amstelveen stimuleert inwoners om te stoppen met roken

3 september 2021 om 13:13 Zorg

AMSTELVEEN Amstelveen stimuleert inwoners met diverse activiteiten om te stoppen met roken. Op vrijdag 11 september staat de ‘Stoppen met roken’ camperbus op de weekmarkt in het Stadshart. Op maandag 11 oktober kunnen inwoners gratis naar de theatervoorstelling ‘De sToppers’, een vrolijke en prikkelende voorstelling over de uitdagingen bij het stoppen met roken. Voor mensen met een laag inkomen gaat er op 25 oktober een cursus ‘Stoppen met roken’ van start.

De activiteiten vinden plaats in het kader van de campagnemaand ‘Stoptober’. Bekende en onbekende Nederlanders gaan dan gezamenlijk de uitdaging aan om binnen 28 dagen te stoppen met roken. Deze gezamenlijke aanpak maakt de kans van slagen groter. Daarbij is gebleken dat 70 procent van de Stoptober-deelnemers het ook daarna volhoudt om niet te roken. Dit percentage is vijf keer zo hoog als een ‘gewone’ stoppoging.

Gemeente Amstelveen steunt Stoptober’ met lokale hulp. “Amstelveen wil een rookvrije gemeente worden en doet daarom actief mee aan de Stoptober maand. Met alle acties in Amstelveen die aansluiten bij Stoptober hoop ik dat inwoners de steun in de rug krijgen die ze kunnen gebruiken om te stoppen met roken,” aldus wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn).

CAMPERBUS Vooruitlopend op de camapgnemaand staat op vrijdag 10 september tussen 9.00 uur en 12.00 uur de Stoppen met roken camperbus op de weekmarkt in het Stadshart. Bezoekers kunnen daar vragen stellen en meer informatie krijgen over stoppen met roken.

THEATERVOORSTELLING De gemeente nodigt ook iedere roker, ex-roker, meeroker en niet roker uit voor de theatervoorstelling ‘De sToppers’, waarin de uitdagingen bij het stoppen met roken aan bod komen. De voorstelling vindt plaats op maandag 11 oktober van 20.00 uur tot 21.15 uur in theater Griffioen aan Uilenstede 106. Aanmelden is dat verplicht. Dat kan door een mail te sturen naar stoppers@amstelveen,nl met vermelding van het aantal personen dat komt. Na de voorstelling is er informatie over stoppen met roken verkrijgbaar.

CURSUS Inwoners met een laag inkomen of een schuldhulpverleningstraject kunnen meedoen met een cursus in De Bolder. Samen stoppen en de begeleiding van een coach helpen volgens de gemeente bij het stoppen met roken. Er zijn 10 bijeenkomsten waar over diverse onderwerpen wordt gesproken, zoals de reden om te stoppen met roken, omgaan met stress, advies over eten van een diëtist. De eerste bijeenkomst is op maandag 25 oktober van 16.00 uur tot 17.30 uur in wijkcentrum De Bolder (Groenhof 140). Vragen stellen en aanmelden kan via stoppenmetroken@amstelveen.nl.

De gemeente wijs ook op de website ikstopnu.nl waar iedereen informatie kan vinden over stoppen met roken. Ook is het mogelijk om via dew huisarts om informatie te vragen. De gemeente roept rokers ook op om de moed niet te laten zakken als een eerdere poging om te stoppen niet gelukt is. ‘Iedere poging om te stoppen met roken, draagt uiteindelijk bij om echt te stoppen.’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie