Wethouder Zorg en Welzijn Marijn van Ballegooijen bij de opening vande Dementheek (foto genomen voor corona)
Wethouder Zorg en Welzijn Marijn van Ballegooijen bij de opening vande Dementheek (foto genomen voor corona) Gemeente Amstelveen

Gemeente Amstelveen is op zoek naar vernieuwende ideeën voor Zorg en Welzijn

2 juli 2021 om 13:00 Zorg

AMSTELVEEN Wie een vernieuwend idee heeft om de zorg of het welzijn in de gemeente Amstelveen te verbeteren, komt mogelijk in aanmerking voor een bijdrage uit het Innovatiefonds Zorg en Welzijn. De gemeente Amstelveen helpt met dit fonds bij het realiseren van innovatieve ideeën van inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Nieuwe initiatieven zijn van harte welkom.

Voor 2021 is er binnen het Innovatiefonds Zorg en Welzijn nog ruimte voor nieuwe initiatieven. Gemeente Amstelveen roept daarom iedereen met een vernieuwend of goed idee op om een financiële bijdrage uit het Innovatiefonds ‘Zorg en Welzijn’ aan te vragen. Het fonds kan maatschappelijke organisaties, bedrijven en particuliere inwoners nét die extra financiële impuls geven om hun idee waar te maken.

Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn): “We zijn op zoek naar vernieuwende initiatieven die raakvlakken hebben met ouderenzorg, jeugdzorg, armoedebestrijding, gehandicaptenzorg of een andere vorm van ondersteuning. Een combinatie met sport, cultuur en onderwijs is ook mogelijk. Ook ideeën die de gevolgen van de coronacrisis voor zorg en welzijn kunnen wegnemen zijn van harte welkom. De gemeente hoopt hiermee Zorg en Welzijn in Amstelveen te verbeteren.”

EERDERE INNOVATIEVE IDEEËN De afgelopen tijd zijn waren er al veel goede ideeën, zoals: ‘Oud geleerd, Jong gedaan’(interactieve colleges voor ouderen, gegeven door studenten), ‘Proeftuin Buurtgezinnen’(vrijwillige opvoedondersteuning aan overbelaste gezinnen), de ‘Dementheek’ (inwoners met dementie en hun mantelzorgers kennis laten maken met technologische producten), ‘Borroowise’ (een trainingsprogramma met robots voor therapie op afstand thuis of in de praktijk) en ‘WailSalutem’ (een apparaatje dat een signaal geeft om 1,5 meter afstand te houden). Mensen met een idee dat  ook in dit rijtje thuis hoort, kunnen een aanvraag indienen.

MAXIMUMBEDRAG EN VOORWAARDEN Bedrijven en organisaties kunnen maximaal 40.000 euro per project aanvragen. Voor initiatieven van inwoners geldt een maximum van 15.000 euro per aanvraag. Om in aanmerking te komen moeten de ideeën wel aan voorwaarden voldoen. Die zijn te vinden op www.amstelveen.nl/innovatiefonds.

VIDEO Bekijk de video voor meer uitleg over het Innovatiefonds en een voorbeeld van illi-tv (dat ouderen via beelden en geluid ouderen een dagbesteding kan geven), dat ook subsidie kreeg uit het Innovatiefonds.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie