Kelley probeert samen met bewoner meneer Schippers de nieuwe fiets uit.
Kelley probeert samen met bewoner meneer Schippers de nieuwe fiets uit. PR

Inzamelactie succes: Bewoners Zonnehuis Westwijk fietsen nu elektrisch

14 januari 2021 om 11:00 Zorg

AMSTELVEEN Als woonondersteuner bij Zonnehuis Westwijk gaat Kelley Perelaer (22) regelmatig met bewoners fietsen. Aangezien deze soms niet sterk genoeg zijn om zelf te trappen, heeft het Zonnehuis daar een speciale duofiets voor. Maar de kracht die daarbij gezet moet worden, komt voornamelijk van één persoon en dat is behoorlijk zwaar vond Kelley. Een elektrische duofiets zou uitkomst bieden en daarom begon ze een geldinzameling. Een half jaar geleden plaatste deze krant het verhaal van Kelley en vanaf dat moment ging het snel. Op 3 januari werd de elektrische duofiets in gebruik genomen.

Kelley is enorm blij dat het gelukt is. “De bewoners kunnen nu genieten van hun eigen elektrische duofiets. Er zijn al een paar ritjes op gemaakt en de mensen genieten er volop van. Sinds het artikel in de krant is de actie aardig snel gegaan, het artikel heeft veel mensen uit de buurt bereikt en ik ben van meerdere kanten benaderd.”

Er kwam hulp van de stichting Bas van Bueren, stichting RCOAK (Roomsch Catholijk Oude Armen Kantoor) en de stichting vrienden van Zonnehuis Amstelland. “Mede dankzij deze gulle bedragen van de stichtingen hebben wij de fiets kunnen aanschaffen. Ook wil ik Irene en Jan van Egmond bedanken voor hun gulle donatie. En de familie Schippers wilde ons tegemoet komen met het bedrag dat nog nodig was. Meneer Schippers woont bij ons in het Zonnehuis en geniet bij elke fietstocht, en hoe fijn dat zijn familie nu ook met hem kan fietsen!” In grote lijnen hebben bovengenoemde mensen en stichtingen ervoor gezorgd dat de fiets er zo snel al kon komen en daar is Kelley ze erg dankbaar voor. Ook collega’s hielpen haar waar ze konden. Zo stonden ze op de rommelmarkt, bakten en verkochten taarten en zamelden lege flessen in. “Natuurlijk bedank ik iedereen die ons heeft willen helpen, van ideeën inbrengen tot zelf bedragen overmaken. Elk klein beetje heeft geholpen en met trots kunnen wij nu rondfietsen op de nieuwe duofiets.”

Lees ook Kelley zamelt geld in voor elektrische duofiets Zonnehuis Westwijk: ‘Elk klein beetje helpt’.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie