Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Dag van de Mantelzorg in Amstelveen: waardering voor hulp aan een naaste

14 oktober 2020 om 07:10 Zorg

AMSTELVEEN Het is dinsdag 10 november de Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers bieden zorg en hulp aan een naaste met een chronische ziekte of beperking. Als blijk van waardering voor hun inzet en zorg stuurt de gemeente Amstelveen mantelzorgers een cadeaukaart. Mantelzorgers die bekend zijn bij Mantelzorg &  Meer krijgen de cadeaukaart toegestuurd. 

Maar niet alle mantelzorgers zijn bekend bij Mantelzorg & Meer. Wie een mantelzorger heeft of is en nog niet bekend is bij Mantelzorg & Meer, kan zich tot en met 15 december aanmelden via www.mantelzorgenmeer.nl/mantelzorg/aanmelden/.

Wethouder Zorg en Welzijn Marijn van Ballegooijen: “Met deze Dag van de Mantelzorg en de mantelzorgwaardering willen we de mantelzorgers heel erg bedanken voor hun inzet. Het is fijn om hulp aan een naaste te geven, maar in veel gevallen ook zwaar. We willen mantelzorgers ook laten weten dat ze op onze steun kunnen rekenen. Het zou goed zijn als mantelzorgers in een eerder stadium om ondersteuning vragen en niet pas als ze al overbelast zijn.”

Om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten organiseert Mantelzorg & Meer van 4 tot en met 9 november digitaal diverse activiteiten via Zoom. Als gevolg van de coronacrisis is echt samenkomen niet mogelijk en is er voor dit alternatief gekozen. Inschrijven voor deze activiteiten is mogelijk van 16 tot en met 28 oktober. Mantelzorgers die ingeschreven staan bij Mantelzorg & Meer ontvangen automatisch de uitnodiging.

Een mantelzorger biedt zorg en hulp aan een naaste met een chronische ziekte of beperking. Bij dit langdurig en intensief zorgen voor een ander, komt heel wat kijken. Het kan veel voldoening geven maar ook vragen oproepen of zorgen en twijfels met zich meebrengen. De medewerkers van Mantelzorg & Meer zijn deskundig en begrijpen wat het betekent om mantelzorger te zijn. Voor vragen, meedenken en andere vormen van ondersteuning kunnen mantelzorgers terecht bij Mantelzorg & Meer. Zij kunnen helpen met advies, individuele ondersteuning, inzet van (zorg)vrijwilligers, cursussen, informatiebijeenkomsten en gespreksgroepen. Meer informatie, ook over de activiteiten rond de Dag van de Mantelzorg, is te vinden op www.mantelzorgenmeer.nl

De diensten van Mantelzorg & Meer zijn kosteloos. De gemeente Amstelveen verleent jaarlijks subsidie aan Mantelzorg & Meer om deze diensten te kunnen leveren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie