Afbeelding
Pixabay

Aantal besmettingen met coronavirus in regio Amsterdam bijna verdubbeld

15 maart 2020 om 16:05 Zorg

AMSTELVEEN Het aantal officieel vastgestelde besmettingen met het coronavirus (Vovid-19) onder inwoners van Amstelveen staat sinds vrijdag nog steeds op 3. Dat beek zondagmiddag uit de dagelijkse update van het  RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). GGD Amsterdam-Amstelland maakte zaterdagavond al bekend dat er gisteren in deze regio 31 personen positief getest waren op het coronavirus.  Het totaal aantal positief geteste personen verdubbelde daarmee bijna in een dag in deze regio en kwam uit op 68. Ongeveer een derde van de nieuwe patiënten is in het ziekenhuis opgenomen.

Zondag zijn in de regio Amsterdam-Amstelland nog eens 11 mensen positief getest op het coronavirus. Het totaal aantal positief geteste personen in deze regio kwam daarmee op 79. Van de 11 nieuwe patiënten is niemand in het ziekenhuis opgenomen.

De testresultaten komen bij de GGD verspreid over de dag binnen en de dienst brengt één keer per dag de laatste stand van zaken naar buiten.

Het aantal positief geteste mensen in de regio vertoonde zaterdag een piek. Vrijdag werden acht mensen positief getest, donderdag twaalf, woensdag zes en dinsdag drie. .

Onder de regio Amsterdam-Amstelland vallen ook de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn. Volgens het nieuwe overzicht van het RIVM zijn er alleen onder inwoners van Amsterdam nieuwe besmettingen bijgekomen. In totaal is bij 1.135 inwoners van Nederland het coronavris vastgesteld. Van 58 patiënten in het overzicht is de woonplaats nog onbekend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie