De Zonnehuis Penningen.
De Zonnehuis Penningen. Zonnehuisgroep

Zonnehuis Penning voor initiatieven voor ouderen thuis

30 maart 2024 om 07:30 Zorg

AMSTELVEEN De Zonnehuisgroep reikt jaarlijks de Zonnehuis Penningen uit als blijk van waardering voor de onmisbare toppers die actief zijn in hun wijk of dorp met initiatieven voor ouderen thuis. “Met elkaar proberen wij ervoor te zorgen dat geen oudere tussen wal en schip valt. Als maatschappij kunnen wij daarbij niet zonder al die fantastische mensen die zich belangeloos inzetten voor ouderen”, aldus de Zonnehuisgroep, die een oproep doet om deze toppers vooral aan te melden voor de Penning.

Wie iemand kent, die deze waardering verdient, kan deze kandidaat voordragen tot 30 april. Door een mail te sturen naar communicatie@zhga.nl, met daarin de naam, contactgegevens en een korte omschrijving van het initiatief. Iedere genomineerde krijgt een prachtig boeket. Daarnaast beoordeelt een kundige jury de voordrachten en reikt per gemeente één Zonnehuis Penning uit. De feestelijke uitreiking vindt plaats op dinsdag 21 mei tussen 15 en 17 uur. 

De jury bestaat uit Marylin Haimé (Raad van Ouderen), Henk Nies (Bijzonder hoogleraar Organisatie en zorg), Marcel Bastiaansen (bestuurder Participe), Shosha Melkman (voorzitter Centrale Cliëntenraad Zonnehuisgroep Amstelland en Amstelring) en Thijs Houtappels (bestuurder Zonnehuisgroep Amstelland).

Wie ontvingen eerder een Zonnehuis Penning? De Zwerfafvalbrigade (2023), Edwin Barentsen met dansmiddagen (2023), Annelies van Eekeren en Ellen Forbes met Vervoertje (2023), Simone Borgstede met activiteiten voor single senioren (2023), Janna Molleman met samen poëzie en literatuur lezen (2022), Rien van den Berg met Senior Sportief Actief (2022), Hans Kraamer met taxiritjes (2022), Ingrid Strating met kerst-, paasaandacht en zomerhartenwensen (2022), Jan Bellis met pianoconcerten (2021), Burgercollectief Buitenveldert met oudervriendelijke wijk (2021), Ciska Dols en Jolien Post met de Blijf-Actief-Groep (2021).

De Zonnehuisgroep is actief in de gemeenten/plaatsen De Ronde Venen, Amstelveen, Ouder-Amstel en Amsterdam Buitenveldert.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie