Illi vierde vrijdag het 10-jarig bestaan.
Illi vierde vrijdag het 10-jarig bestaan. Illi

Jubilerend Amstelveens bedrijf Illi lanceert tv-app voor hulp mensen met dementie

20 februari 2024 om 14:15 Zorg

AMSTELVEEN Het Amstelveense bedrijf illi Engineering heeft vrijdag zijn 10-jarig bestaan gevierd met een symposium en lancering van hun nieuwe televisie-applicatie “Mr Illi’ voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Bij Mr illi worden de juiste beelden op het juiste moment getoond om een actie te stimuleren en daardoor wordt het dagritme verbeterd. Bijvoorbeeld door aan te geven dat een bewoner moet eten of dat het tijd is om naar bed te gaan.

Een mantelzorger of verzorger kan online invullen hoe laat iemand op staat. Beelden die gekoppeld zijn aan de interesses van de bewoner en die met de ochtend te maken hebben zullen dan getoond worden. Daarnaast kunnen hier foto’s en video’s worden toegevoegd om herinneringen op te halen. Bovendien fungeert Mr illi als digitale dagbesteding, waarbij sociale interactie wordt gestimuleerd, er plaats is voor recreatie met doelgroep specifieke muziek en video’s en er spelletjes kunnen worden gespeeld voor het behoud van de cognitieve vaardigheden. 

De nieuwe applicatie werd gepresenteerd tijdens het symposium ter gelegenheid van het 10-jarige bestaan. Wat in 2014 begon als een project van drie studenten is inmiddels uitgegroeid tot een serieus bedrijf, die mensen met dementie helpt door het hele land.

DAGRITME BEVORDEREN

De jubileumviering begon met een symposium over hoe je het dagritme van mensen met dementie kan bevorderen, waarbij honderd genodigden aanwezig waren. Een va de gastsprekers was bijzonder hoogleraar Somaya Ben Allouch ‘Human-System Interaction for Health and Wellbeing’ van de Universiteit van Amsterdam aanwezig. Zij vertelde over hoe digitale systemen de kwaliteit van leven van mensen met dementie kan bevorderen.

ZELFREDZAAMHEID VERGROTEN

Aansluitend lanceerde het bedrijf de nieuwe televisieapplicatie ‘Mr illi’. Deze app moet de zelfredzaamheid van mensen met dementie vergroten en wordt dit jaar in zorginstellingen geïmplementeerd. Ook wordt de applicatie dit jaar getest bij mensen met dementie die nog thuis wonen. Volgend jaar is de applicatie ook voor deze doelgroep beschikbaar.

SUBSIDIE

Van de gemeente Amstelveen heeft illi Engineering B.V. een subsidie gekregen waarbij in samenwerking met Somaya Ben Allouch en de HvA gekeken gaat worden hoe Mr illi bij thuiswonende mensen met dementie ingezet kan worden. Bewoners van de gemeente Amstelveen kunnen zich hiervoor aanmelden. Dat kan door een e-mail te sturen naar: info@mrilli.nl of te  bellen naar 020-247.9333.


De viering van het 10-jarig bestaan. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie