Wethouder Adam Elzakalai (l) en wethouder Herbert Raat overhandigen Jessica Snoek bloemen tijdens het afscheid.
Wethouder Adam Elzakalai (l) en wethouder Herbert Raat overhandigen Jessica Snoek bloemen tijdens het afscheid. Gemeente Amstelveen

Mooie woorden en bloemen op afscheidsavond restaurant De Poelier in het Oude Dorp

29 december 2023 om 14:15 Zakelijk

AMSTELVEEN Wethouders Adam Elzakalai en Herbert Raat hebben gisteravond, op de laatste dag dat restaurant De Poelier open was, namens de gemeente bloemen overhandigd aan onderneemster Jessica Snoek. Zij kondigde onlangs haar vertrek uit de horeca aan en daarmee ging ook restaurant De Poelier in de verkoop.

Het Oude Dorp leefde op toen Jessica en haar man Remco in 2010 in het Oude Dorp The WineKitchen openden in de Dorpsstraat, het was een opstap naar een veel bruisender Oude Dorp, zo memoreert wethouder Raat. Hierna volgde in de Ouderkerkerlaan visrestaurant The WineKichen at Sea, samen met zakelijk partner Bianca van den Berg. Wegens succes volgde al snel de winkel The WineKitchen in de Stationsstraat. In 2020, tijdens de coronatijd, stopte het horecakoppel met The WineKitchen in de Dorpsstraat om zich volledig te kunnen richten op de winkel en het visrestaurant. Na de coronaperiode opende in oktober 2022 de deuren van restaurant De Poelier, waarin ze samenwerking zochten met Leo en Michael Bronkhorst. Met De Poelier stoppen ze nu mee, maar de winkel en het visrestaurant blijven bestaan.

DE POELIER

“De Poelier is in goed overleg met de compagnons verkocht”, zo geeft Jessica aan. “Ik zal op de achtergrond wel betrokken blijven bij The WineKitchen at home en The WineKitchen at Sea, maar niet meer op dagelijkse basis in het restaurant. Ze wil het concept wel verder gaan ontwikkelen, maar neemt afstand van de horeca. Ook denkt ze na om te beginnen met een studie natuurgeneeskunde. “Dat zit al heen wat jaren in mijn hoofd en daar krijg ik nu de tijd voor. Misschien kan ik dat ooit combineren met de winkel, die kennis over eten”, zo vertelt ze enthousiast.

Ze kijkt terug op een gezellige avond, al geeft ze toe dat al die aandacht niet aan haar besteed is. “Het was enorm gezellig en veel mensen zijn afscheid komen nemen van De Poelier. Ook de afgelopen dagen. Dat was echt heel fijn.” 

De wethouders Adam Elzakalai en Herbert Raat verrasten haar op de laatste avond met een dankwoord en bloemen. Herbert Raat: “Je kunt nog zoveel beleid maken als gemeente, in de praktijk heb je goede ondernemers nodig zoals Jessica waardoor het dorp nog aantrekkelijker is geworden de afgelopen jaren. Kortom een icoon van Amstelveen”, zo spreekt hij uit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie