Conny Swart staat op dinsdag met de verkoopwagen van De Natuurwet op de biologische markt in Amstelveen.
Conny Swart staat op dinsdag met de verkoopwagen van De Natuurwet op de biologische markt in Amstelveen. Eigen foto
ZAKELIJK

De Natuurwet, een kruidenhuis op wielen, op biologische markt in Amstelveen

26 september 2023 om 07:00 Zakelijk

AMSTELVEEN Natuurgeneeskundige en kruidenkenner Conny Swart was jarenlang te vinden in haar kruidenwinkel De Maretak in Alkmaar. En nu blaast ze haar onderneming nieuw leven in. Dit keer onder de noemer De Natuurwet, een kruidenhuis op wielen. Ze staat op dinsdag met de verkoopwagen van De Natuurwet op de biologische markt in Amstelveen.

Het is inmiddels veertig jaar geleden dat Swart haar kruidenwinkel De Maretak begon. De winkel was gevestigd op de hoek van de Langestraat in Alkmaar. Waar de fascinatie voor kruiden vandaan komt? “Als kind verzamelde ik al kruiden. Ik was altijd buiten en geïnteresseerd in wat leeft en groeit. Ik ervoer al vroeg de cyclische beweging van de natuur.”

POLARISATIE

De jaren ‘80 was een tijd waarin de alternatieve geneeskunde floreerde. “Nederland was progressief met de regelgeving. Alles kon naast elkaar bestaan. Zo kwamen er artsen bij mij in de winkel die, als een product aansloeg bij een patiënt, dit voorschreven.” Maar door de komst van de BIG-wet veranderde er veel. “Het zou eigenlijk heel normaal zijn als de alternatieve geneeskunde en de reguliere geneeskunde elkaar respecteren. Dit gebeurt immers in andere landen ook. Deze polarisatie in Nederland heb ik altijd vreemd gevonden.”

Nu begint ze met haar ‘kruidenkar’ onder de noemer De Natuurwet. “Juist in deze tijd,waarin de kruidengeneeskunde en enkelvoudige homeopathie naar de achtergrond zijn geraakt, wil ik dit weer onder de aandacht brengen.” En waarom die naam? “De Natuurwet is de hoogste wet wat de natuur betreft.”

GEEN CHEMISCHE MEDICATIE

In de ‘kruidenkar’ van Swart vinden klanten kruidenmiddelen voor allerlei gezondheidsklachten. “Zelf ben ik geen arts en ik ga ook niet op zijn stoel zitten. Ik ben opgeleid tot natuurgeneeskundige en heb daarnaast Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) gestudeerd.” De kruidenkenner omschrijft haar visie als holistisch, ook wat kruiden betreft en stelt zelf de recepten samen. Voor wie niet altijd richting chemische medicatie wil grijpen, is De Natuurwet volgens haar een goed alternatief. “Je kunt veel bereiken met wat de natuur voorhanden heeft.Nederland staat vol met kruiden. We beschikken over een fantastische ‘kruidenapotheek’ in eigen omgeving.”

Conny Swart vindt het van belang om haar klanten van persoonlijk advies te voorzien. Daarom geeft ze lezingen over de kruidengeneeskunde én staat zij onder meer op dinsdag met de verkoopwagen van De Natuurwet op de biologische markt in Amstelveen. 

Conny Swart is voor vragen of persoonlijk advies te bereiken via: info@denatuurwet.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie