Marco en Arie met hun zonen in de meubelstoffeerderij aan de Van Heuvengoedhartlaan.
Marco en Arie met hun zonen in de meubelstoffeerderij aan de Van Heuvengoedhartlaan. Naomi Heidinga
Zaken

Marco Miedema neemt meubelstoffeerderij Arie Piron over: ‘Ome Arie gaat met pensioen’

14 september 2023 om 11:14 Zakelijk

AMSTELVEEN Meubelstoffeerderij Arie Piron is een begrip in Amstelveen. Na 58 jaar vindt Piron het welletjes, hij gaat met pensioen. “Het helemaal loslaten zal lastig zijn,” aldus Piron. Gelukkig hoeft dat niet helemaal, volgens nieuwe eigenaar Marco Miedema is hij altijd welkom. En de zoon van Arie blijft. Zo zijn de banden niet helemaal doorgesneden. 

Piron begon met een zaak in de Ronde Hoep. Na een aantal jaar verhuisde hij naar Amstelveen. “Ik heb 28 jaar in dit pand gezeten aan de Van Heuven Goedhartlaan.” Daar zit het een beetje verscholen tussen de flats en garageboxen, maar vanaf de Beneluxbaan is het bedrijf goed te zien. “Ik heb altijd graag met mijn handen gewerkt,” aldus Piron. En wat is er mooier dan een oud meubel een nieuw leven te geven? Het is geen makkelijk vak, aldus de stoffeerder. “Je leert het vak pas in de praktijk. Er gaat wel zo’n tien jaar overheen voordat je echt het vak in de vingers hebt.”

UITSTEKENDE NAAM

Qua ervaring zit het met Miedema wel goed. Hij heeft meerdere zaken en was op zoek naar een bedrijf in de regio van Amsterdam. “We waren bezig met een pand in de Maasstraat, maar dat ketste af. Bij toeval kwam dit pand op ons pad. Toen Arie me benaderde met de vraag of ik zijn zaak wilde overnemen, heb ik niet lang getwijfeld. Hij heeft namelijk een uitstekende naam opgebouwd in de regio. Bovendien zitten we op dezelfde lijn qua visie. We leveren geen half werk af, maar gaan voor de beste kwaliteit.”

UITSTRALING

Miedema gaat het liefst bij de klant langs voor een vrijblijvend gesprek wanneer deze overweegt een meubel te laten opknappen. “De bus ligt vol met stalen van stoffen waar men uit kan kiezen. Klanten kunnen ook langs de showroom komen, maar een thuisbezoek heeft de voorkeur. Dan krijg ik direct een gevoel voor de ruimte, de sfeer en het licht. Wanneer mensen bij ons langskomen krijgt men altijd een staal mee, zodat men kan kijken of de kleur ook thuis bevalt. Een andere lichtinval kan zorgen voor een heel andere uitstraling.”

ALS NIEUW

Meubels worden niet alleen opnieuw bekleed, ook de vulling wordt indien nodig vervangen. Bovendien krijgt men ter vervanging van het meubel een leenexemplaar. “Het haalt bij ons de druk van de ketel, het geeft een gerust gevoel om te weten dat men goed kan zitten. Men is een meubel vaak twee tot drie weken kwijt. Daarna wordt deze weer thuis afgeleverd. We ontzorgen de klant echt van A tot Z: we halen het meubel op, zorgen voor tijdelijke vervanging en brengen het meubel weer thuis. Het mooie is: we zijn circulair bezig. We maken iets ouds weer als nieuw.”

LIEFDE VOOR HET VAK

Ook de zoon van Marco zit in het bedrijf, naast een aantal andere familieleden. Beide vaders hebben de liefde voor het vak overgegeven naar hun zonen. De zoon van Arie, Pieter, overwoog een carrière in de bouw. “Maar na één dag had ik al genoeg. Na het behalen van de benodigde opleidingen ben ik voor mijn vader gaan werken.” Miedema is blij dat Pieter blijft. “Het is lastig goede stoffeerders te vinden.”

Meubelstoffeerderij Miedema & Zn, Van Heuvengoedhartlaan 587. Tel. 020-6459037. www.miedemaenzn.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie