Corina en Peter van V&B bloemen en planten. Ze hebben nu ook een winkel in Westwijk.
Corina en Peter van V&B bloemen en planten. Ze hebben nu ook een winkel in Westwijk. Naomi Heidinga
ZAKELIJK

Nieuwe zaak V&B bloemen en planten in winkelcentrum Westwijk

21 juni 2023 om 14:01 Zakelijk

AMSTELVEEN Voor een mooi boeket, planten voor binnen of in de tuin kan je sinds een aantal maanden terecht bij V&B bloemen en planten in winkelcentrum Westwijk. De zaak wordt gerund door Corina, Peter en hun dochter Mandy. De winkel in Westwijk is hun tweede zaak, ze hebben al een onderneming in Zaandam. “Daar zitten we in de supermarkt. We hebben daar een goedlopende winkel en wilden graag uitbreiden,” vertelt Peter. “We hebben daar een heel andere doelgroep, dus de komende tijd is het even uitzoeken wat men hier graag ziet. Al zijn verzoekjes altijd welkom!”

VOLOP KEUS

Ze zijn blij met hun nieuwe winkel. “We zitten hier op een mooie plek, bij de ingang van het winkelcentrum. Iedereen komt voorbij,” vertelt Corina. Ze hebben het pand overgenomen van een ondernemer die ook in de bloemen zat. In de winkel hebben inmiddels meerdere bloemenzaken gezeten. “We zijn er heel snel ingegaan,” vertelt Peter. “In drie dagen hebben we de belangrijkste dingen naar onze smaak veranderd. Voorheen was het hier nogal roze,” lacht hij. Nu is de muur groen. Ook is er meer ruimte gecreëerd voor bloemen en planten. De deur aan de voorzijde van de winkel is vrijgemaakt, voorheen was deze altijd dicht. “Er stonden eerst grote stellingkasten, met daar slechts een aantal planten in potten. Wij kiezen voor een andere presentatie. Het moet vol staan, zodat mensen wat te kiezen hebben.” De keuze is inderdaad reuze. Er zijn diverse soorten planten voor binnenshuis. Voor de winkel staat een assortiment aan buitenplanten. “Dat weten klanten te waarderen. Zo kan men makkelijk een leuk plantje voor in de tuin kopen, zonder dat men naar het tuincentrum hoeft. Ideaal voor de wat oudere bewoners van de wijk.”

De keuze is reuze. Dat weten klanten te waarderen.

VOOR ELK BUDGET

Klanten kunnen bij het stel onder meer terecht voor diverse boeketten. Op www.boeketten.shop vind je een impressie, maar in de winkel staan ook diverse boeketten. Ook wordt rouwwerk gemaakt. “De bloemen verkopen we per bos. Omdat we de bloemen op de klok kopen (op de veiling, red). Zo kunnen we de prijzen voor de klant ook betaalbaar houden. We hebben iets voor ieder budget,” vertelt Peter. “We verkopen ook bloemen per steel en we hebben heliumballonnen.”

BEZORGING

Planten en boeketten kunnen tevens worden bezorgd. “We doen dat de hele dag door. Men hoeft bij ons dus niet tot de middag te wachten.” Het bezorgen neemt Peter voor zijn rekening. Corina en Mandy staan in de winkel. “Ik rijd de hele dag heen en weer. Van de veiling in Aalsmeer, naar onze winkels en naar Hoofddorp. Daar huren we een loods met een koeling. Daar hebben we de ruimte voor het ompakken en prijzen van de bloemen. In de winkel worden alleen de boeketten gemaakt.”

PASSIE VOOR HET VAK

Waarom heeft het stel ooit voor de bloemen gekozen? “Je moet een passie voor het vak hebben,” vertelt Corina. “Ik ging op mijn achttiende van school, heb mijn vakdiploma gehaald en sindsdien werk ik in de bloemen.” Peter: “Kijk maar om je heen, we werken met prachtige producten, dit is het mooiste vak dat er is.” 

V&B bloemen en planten is een erkend leerbedrijf. Zie www.boeketten.shop voor meer informatie. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie