Steve Bouman opent een tweede winkel op Groenhof.
Steve Bouman opent een tweede winkel op Groenhof. Naomi Heidinga

Tweede winkel voor Prenger gaat 3 oktober open in Groenhof

28 september 2022 om 15:00 Zakelijk

AMSTELVEEN Steve Bouman, eigenaar van Patisserie Prenger aan de Amsterdamseweg opent 3 oktober een tweede winkel. Hij neemt het pand van banketbakkerij De Lange over in winkelcentrum Groenhof. Bouman is van plan om het beste van de twee bakkers samen te brengen. “We houden de geliefde appeltaarten van De Lange in het assortiment. Onze Bossche bollen brengen we naar het Groenhof. We hebben de tompoezen van De Lange, die al heerlijk waren, nog verder verbeterd. Klanten kunnen dat vanaf 3 oktober zelf gaan ervaren. 

UIT HET JASJE Tijd om stil te staan voor een interview is er eigenlijk niet. Het zijn drukke weken voor Bouman. Naast de verbouwing en het inrichten van de nieuwe winkel, vraagt zijn bestaande winkel aan de Amsterdamseweg ook de nodige aandacht. Op een vrijdagochtend is het er gezellig druk. In de kelder van de winkel, waar de ovens en koelingen zijn te vinden, vertelt hij over zijn tweede filiaal. “We zijn hier op de Amsterdamseweg uit ons jasje gegroeid, we kunnen hier niet uitbreiden. De winkel op het Groenhof is drie keer zo groot.” Zo krijgen de producten van Prenger alle ruimte: taarten, banket, koekjes en chocolade. Het is nog even spannend of alles af is voor de opening. “Tot dusver zitten we op schema. En mocht het nog niet helemaal klaar zijn, we gaan toch open!” Bouman heeft zin in het nieuwe avontuur, maar het zijn wel spannende tijden voor bakkers, erkent hij. “Met de hoge energieprijzen is het voor elke bakker een lastige tijd. Minder energie verbruiken is voor een bakker geen eenvoudige opgave, en in veel gevallen onmogelijk. We moeten toch bakken.” 

INRICHTING Qua inrichting heeft Bouman daarom scherp naar duurzaamheid gekeken. “We maken zoveel mogelijk gebruik van duurzame materialen. Voor de inrichting van de winkel hebben we een Belgisch bedrijf ingeschakeld, dat gespecialiseerd is in winkelrichting. De nieuwe winkel lijkt wat betreft de inrichting op ons winkel aan de Amsterdamseweg, maar we hebben hier en daar het geheel een moderner tintje gegeven.”

PUBLIEK Bouman is zich ervan bewust dat de zaak op het Groenhof wellicht een ander publiek trekt dan de winkel aan de Amsterdamseweg. “Daarom hebben we in het voortraject uitgebreid met de medewerkers van De Lange gesproken, om erachter te komen wat voor publiek graag op het Groenhof winkelt. Het personeel van De Lange blijft voor ons werken, dus vaste klanten zullen vertrouwde gezichten blijven zien.”

KORTING Klanten kunnen in de vier weken na de opening profiteren van scherpe aanbiedingen. “De aanbiedingen zijn onder meer in deze krant terug te vinden.” Daarnaast heeft Prenger een uitgebreide webshop, waar taarten en gebak besteld kunnen worden. Patisserie Prenger is gespecialiseerd in themataarten gemaakt van de beste kwaliteit marsepein. Klanten kunnen zelf de taarten stellen in de ‘ontwerp je eigen taart module’, of er kan een keuze worden gemaakt uit de standaardselectie. De taarten worden geheel in eigen patisserie gemaakt met uitsluitend de beste grondstoffen. Info: www.patisserieprenger.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie