De jongeren studeren aan een eigen bureau.
De jongeren studeren aan een eigen bureau. Aangeleverd

Leren kun je leren met Studywatchers

Zakelijk

AMSTELVEEN Huiswerk maken is voor sommige leerlingen een zware last die kan leiden tot tegenvallende resultaten. Bij Studywatchers helpen ze jongeren om zelfstandig hun huiswerk te maken, zodat er efficiënt gewerkt en geleerd wordt. 

Studywatchers bestaat sinds 1988 en heeft ruime ervaring met het begeleiden van jongeren op het gebied van dyslexie, dyscalculie, faalangst, concentratieproblemen en problemen met informatieverwerking. Naast de vestigingen in Midden-Holland en Haaglanden breidt Studywatchers nu verder uit in Amstelveen.

EFFECTIEF Jongeren in het voortgezet onderwijs leren bij Studywatchers hoe ze op effectieve wijze hun schoolwerk kunnen maken. Iedereen die moeite heeft met overzicht krijgen en prioriteiten stellen in huiswerk en studieopdrachten kan er terecht voor praktische hulp. Studywatchers heeft verschillende begeleidingsmethoden zoals de PACE (plannen, aanpakken, controleren en evaluatie)-methode waarmee jongeren basisvaardigheden kunnen leren. Daarnaast werkt Studywatchers ook met de MILS leerstrategietest om te ontdekken hoe de jongere het beste leert.

PERSOONLIJKE AANPAK Huiswerk maken vergt structuur en een persoonlijke aanpak. De dagelijkse begeleiding van Studywatchers begint als het kind na het laatste lesuur naar de locatie komt en aan een eigen bureau aan het werk gaat, voornamelijk in stilte, aan de hand van een persoonlijk studieschema. Aan het einde van de middag kijkt de begeleider of het schoolwerk voor die dag af is en tekent het af in het leerlingvolgsysteem. Ook wordt huiswerk overhoord. De schoolboeken en studiematerialen blijven bij Studywatchers en gaan niet mee naar huis.

ZELFSTANDIG Binnen enkele maanden is een leerling in staat om zelfstandig huiswerk te maken en zich voor te bereiden op toetsen zonder begeleiding. Periodiek worden er onderwijs-rapportages gemaakt zodat de leerling en de ouders kunnen zien hoe de vorderingen gaan. De begeleiders van Studywatchers kennen alle leerlingen persoonlijk, zorgen dat ze zich thuisvoelen en geven ze eigen verantwoordelijkheid.
Studywatchers werkt in Amstelveen samen met Ad Astra begeleiding en behandeling, de organisatie die specialistische begeleiding en behandeling biedt aan jongeren met internaliserende ontwikkelingsproblematiek - of een vermoeden hiervan zoals ADD, ADHD, ASS en angst.

Meer informatie via info@studywatchers.nl of bel 0182-526800.

advertentie
advertentie