Jeroen van Haalem, makelaar bij Bert van Vulpen.
Jeroen van Haalem, makelaar bij Bert van Vulpen. Naomi Heidinga
Ondernemer in beeld

Klantvriendelijke en eerlijke makelaar

Zakelijk

AMSTELVEEN Een leuke woning vinden in Amstelveen is een uitdaging. Er is al jaren sprake van een krapte op de woningmarkt. Gelukkig is er wat betreft het aanbod goed nieuws te melden: in het eerste kwartaal van dit jaar was er, in vergelijking met het laatste kwartaal van 2021, meer aanbod. Goede begeleiding bij de aan- en verkoop van een woning is in deze markt echter onontbeerlijk. Makelaar Bert van Vulpen doet net dat stapje extra en geeft zowel koper als verkoper een goed en eerlijk advies.

[TEKORT] Voor veel woningzoekenden is het een uitdaging: een leuke woning vinden binnen hun budget. Het tekort aan woningen is geen nieuws. “Ook de komende jaren zie ik dat niet snel veranderen,” aldus Jeroen van Haalem, makelaar bij Bert van Vulpen. De komende jaren worden in Amstelveen nog wel nieuwe woningen gerealiseerd. Bijvoorbeeld in de laatste uitbreidingswijk van Amstelveen, de Scheg. “Het gaat echter nog wel een aantal jaar duren voordat deze woningen klaar zijn. Alhoewel de lokale politiek graag voor alle doelgroepen wil bouwen, zullen deze woningen vooral voor doorstromers interessant zijn.” 

[VERSCHUIVING] Van Haalem ziet een lichte verschuiving in de woningmarkt. “Vanwege de rentestijging, de inflatie en de oorlog in Oekraïne is de situatie op de woningmarkt enigszins onzeker. Door de hogere rente hebben mensen in vergelijking met een aantal maanden geleden minder financiële ruimte. Waar men zich voorheen vaak vooral richtte op de maandlasten, kijkt men nu meer naar de realistische waarde van een woning.”

[FINANCIEN] De gemiddelde woning in Amstelveen staat drie weken te koop. Een groot deel daarvan wordt gekocht door expats. Voor mensen die al langer in Amstelveen wonen en werken is het daardoor soms lastig om er tussen te komen. “Goede begeleiding is heel belangrijk om teleurstellingen te voorkomen. Voor kopers is het belangrijk om hun financiële situatie goed in kaart te brengen. Onze hypotheekadviseur gaat in gesprek met kopers om te kijken wat mogelijk is, en wat verantwoord is. Met deze kennis op zak kun je gericht een woning zoeken, en kom je tot een verantwoord bod.”

[KLANTVRIENDELIJK] Bert van Vulpen heeft klantvriendelijkheid hoog in het vaandel. “Door de focus te blijven leggen een hoge klanttevredenheid onderscheiden we ons van veel andere makelaars”. We nemen de tijd voor individuele bezichtigingen, zodat men echt een goed beeld van de woning krijgt en vragen kan stellen. We bellen altijd na, ook wanneer het bieden via een inschrijving gebeurt. Daarmee zijn we uniek. We gaan voor het beste resultaat, voor zowel koper als verkoper. Maar verliezen daarbij klantvriendelijkheid niet uit het oog: we nemen onze klanten serieus.” Zie www.bertvanvulpen.nl.

advertentie