Arie, Pieter en Coby werken samen in het familiebedrijf.
Arie, Pieter en Coby werken samen in het familiebedrijf. Aangeleverd

Geef uw oude meubelen nieuw leven bij Meubelstoffeerderij Arie Piron

17 maart 2022 om 08:32 Zakelijk

AMSTELVEEN Een versleten bank of fauteuil hoeft niet meteen bij het grofvuil gezet te worden. Bij Arie Piron krijgt het meubelstuk een tweede leven door het opnieuw te stofferen. “We maken het weer als nieuw”, zegt Arie Piron in zijn gelijknamige meubelstoffeerderij. “Met goed onderhoud kan een bank zo weer 25 jaar mee.” Mensen die verknocht zijn aan hun meubelstuk komen in de showroom om nieuwe bekleding uit te zoeken. Keus in stof of leer is er voldoende en Arie geeft gedegen advies. “We werken met goede merken, onder anderen De Ploeg, Kvadrat, Chivasso, Jab en geven daar garantie op. Tevens zijn we CBW-erkend meubelstoffeerder. “Goedkope stof verkoopt ik niet.” 

Belangstellenden krijgen een stalenboek mee om thuis te kijken hoe de kleur bij het bestaande interieur staat. Daarna gaat Arie langs bij de mogelijke klant om een vrijblijvende prijsopgave te maken. Meubelstukken worden desgewenst opgehaald en weer thuisgebracht. Dan begint het echte ambacht in de werkplaats waar hij samen met zijn zoon Pieter werkt. “We doen heel gevarieerd werk van antieke stoeltjes tot moderne bankstellen.” Het maakt Arie niet uit het een particuliere klant of bedrijf is, hij werkt voor beide even graag en dat beaamt zijn vrouw Coby die ook meewerkt in het familiebedrijf. “Soms sparen mensen ervoor . En je weet van tevoren niet hoe het gaat worden. Dan is het leuk dat mensen blij zijn met het resultaat.”
“Ik doe dit werk al vele jaren met liefde.” Arie begon met dit werk op zijn veertiende. “Ik wilde met mijn handen werken”, blikt hij terug. “Iemand wees me op een stoffeerderij; ik wist niet eens wat het was. Na het behalen van mijn vakdiploma’s ben ik op mijn negentiende voor mezelf begonnen in een oud schuurtje aan Nes aan de Amstel. Daarna verhuisde ik naar een prachtige omgebouwde stal in De Ronde Hoep. Daar is het echt begonnen. Ik heb daar 12 jaar gezeten. Maar die man verkocht zijn boerderij en ik moest ook weg. Nu zit ik 30 jaar in deze ruimte. Vroeger was dit een veilinggebouw. Inmiddels zijn we een begrip in Amstelveen en omstreken.”

Meubelstoffeerderij Arie Piron is gevestigd aan de Van Heuven Goedhartlaan 589b.
Meer informatie: www.stoffeerderij.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie