Vomar nam ook de DEEN-vestiging in het Bankrashof in Amstelveen over.
Vomar nam ook de DEEN-vestiging in het Bankrashof in Amstelveen over. Monique Sons

Vomar Voordeelmarkt voor 5de jaar op rij snelst groeiende supermarkt

7 januari 2022 om 11:05 Zakelijk

AMSTELVEEN Vomar Voordeelmarkt, die ook twee vestigingen in Amstelveen heeft, heeft in 2021 een omzetstijging van 8,5 procent behaald ten opzichte van 2020. Daarmee is het supermarktbedrijf volgens de laatste cijfers van onderzoeksbureau Nielsen voor het 5de jaar op rij de snelst groeiende supermarkt van Nederland. Vomar opende in 2021 in Nederland maar liefst 24 nieuwe winkels waarvan 23 voormalige Deen-supermarkten. Ook de vestiging van DEEN in het Bankrashof werd door Vomar overgenomen. Daarnaast heeft de supermarktketen al sinds 2018 een vestiging in winkelcentrum Westwijk.

Aart van Haren, algemeen directeur van Vomar is blij met het behaalde resultaat. “Afgelopen jaar was in veel opzichten een uitdagend jaar voor ons bedrijf en onze bijna 10 duizend collega’s. Ik ben dan ook trots op deze prestatie die we met zijn allen hebben neergezet”.

Vomar opende in 2021 maar liefst 24 nieuwe winkels waarvan 23 voormalige DEEN-winkels. Vomar bouwde deze winkels vanaf september, in 10 weken tijd, om naar de Vomar-formule. “Deze intensieve en unieke periode is zeer succesvol verlopen. We hebben mooie winkels onder de Vomar vlag neer kunnen zetten en ook veel nieuwe collega’s een warm welkom mogen geven”, aldus Van Haren.

Het totale winkelbestand van Vomar kwam daarmee uit op 94. “Natuurlijk helpt dit in de spectaculaire groei die we hebben doorgemaakt het afgelopen jaar. Maar ook onze bestaande winkels hebben significante autonome groei laten zien. En daarnaast hebben we ook veel geïnvesteerd in de uitbreiding van ons distributiecentrum in Alkmaar om de groei van het aantal winkels te kunnen faciliteren.”

Dat Vomar Voordeelmarkt nu al 5 jaar op rij een sterke groei laat zien, is een direct gevolg van de formulewijziging naar kwaliteitsdiscounter die het bedrijf vanaf 2015 in gang zette. Deze ‘rode’ formule, waarbij drie garanties (de laagste prijs, de beste kwaliteit en de snelste service) aan de basis staan, is in twee jaar tijd in alle winkels doorgevoerd en in 2017 afgerond. Van Haren: “Met onze formule laten we zien dat je echt de laagste prijs kunt betalen zonder in te leveren op kwaliteit en winkelbeleving. Ik ben dan ook vol vertrouwen dat we ook de komende jaren dit succes vast kunnen houden en verder kunnen groeien. En dat zowel autonoom met onze bestaande winkels als met nieuwe winkels”.

Het komende jaar opent Vomar in ieder geval een nieuwe winkel in Heerhugowaard. “Samen met ons zusterbedrijf Hoorne Vastgoed werken we aan meer projecten en zijn we altijd op zoek naar geschikte locaties in het bestaande verzorgingsgebied Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland”, vertelt Van Haren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie