Zest Your Life - Anouk Steggerda
Zest Your Life - Anouk Steggerda Marinke Davelaar

Zest Your Life, tijd voor beweging en een nieuw begin

30 juni 2021 om 13:00 Zakelijk

AMSTELVEEN “Het voelt nu echt als een nieuw begin’, zegt Anouk Steggerda van Zest Your Life. ‘Alles is weer open en mag weer. Toch is het niet meer hetzelfde. Alles is altijd in verandering en het is aan ons om daar soepel in mee te bewegen. Voor velen kan het voelen alsof ze het afgelopen jaar hebben stilgezeten. We werden gedwongen om veel meer thuis te blijven. Fysiek en mentaal kan dat veel met je doen. Vermoeid, sneller van je stuk gebracht, paar pondjes aangekomen, stijver etcetera.”

“Ik heb het afgelopen jaar fysieke uitdagingen gehad. Lag het aan stress of dat ik corona heb gehad? Beiden kan. Hoe dan ook, werd ik letterlijk stilgezet en moest ik echt gaan luisteren naar mijn lijf. Daarvoor was ik fit, deed veel aan krachttraining, hardlopen, yoga en Qigong. Niks ging meer. Na de lunch lag ik op bed en was mijn dag voorbij. Normaal zie ik alles als een uitdaging en proces van groei, dus ook dit proces ging ik aan.”

LOCKDOWN “Toen de lockdown begon ben ik gestart met meditatie in de ochtend. Elke ochtend om 8 uur ging ik de stilte in, samen met mijn leden online via onze facebookgroep Zest at Home. Zo bleef ik rustig en in het oog van de storm. Ik kon overzicht houden en de stress en druk onder controle houden. Door meditatie kreeg ik meer inzichten en ideeën om deze crisis aan te kunnen pakken.”

“Daarnaast is Chineng Qigong altijd mijn basis geweest en ook nu heeft mij dit zoveel gebracht. Heling, energie en persoonlijke ontwikkeling. Bij Zest Your Life bleven we onze leden ondersteunen door lessen live te streamen. Zo konden ze thuis in beweging blijven. Ik deed ook lessen mee. Vanuit zachtheid en aandacht. Zo bouwde ik mijn kracht en energie weer langzaam op. Het is en blijft een mooi proces. Het is een zoektocht naar wat je nieuwe energie en nieuwe kracht geeft. Om vanuit je gevoel jouw werkelijke kracht te vinden. Dit is een innerlijk proces, dat maakt het zoveel sterker.”

“Ik sta nu weer vol in het leven. Het is nú weer tijd om in beweging te komen. Door te bewegen gaat alles weer stromen en komt ook je mind weer in beweging. Je wordt nu uitgenodigd om echt te leren luisteren naar je gevoel. Welke beweging ondersteunt jou nu? Hoe blijf of word je fit en vitaal? Is het yoga, pilates, Qigong of krachttraining? Yoga geeft rust, ontspanning, kracht en flexibiliteit. Met pilates werk je aan een goede uitlijning van je lichaam door middel van core training. Qigong brengt je rust, energie en ontspanning. Of ga je met krachttraining voor conditie en kracht? Kom eerst met ons in gesprek, zodat we samen kunnen kijken waar je staat en wat je nodig hebt. Het is tijd om het heft in eigen hand te nemen en te gaan voor jouw welzijn. Neem die stap voor een nieuw begin. Bij Zest Your Life staan wij klaar om je te ondersteunen in jouw proces.”

Zest Your Life, Eleanor Rooseveltlaan 102, 1183 CL Amstelveen. https://zestyourlife.nl/ 020-3637577.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie