Dansleraar Rex Clemensia
Dansleraar Rex Clemensia Marc Roodhart

Nieuw: Urban Arts bij Platform C

30 juni 2021 om 09:00 Zakelijk

AMSTELVEEN Hip hop dance, dj-en, graffiti en rap: dit zijn de onderdelen van de nieuwe afdeling Urban Arts van Platform C. De lessen zijn bedoeld voor jeugd en jongeren met muzikale interesse en een lekkere dosis energie. Woensdag 7 juli is er een gratis kennismakingsmiddag. Er zijn verschillende workshops waar je aan mee kunt doen, waaronder hip hop dance. Dansleraar Rex Clemensia verzorgt de danslessen.

UITLAATKLEP Dans betekent veel voor Rex Clemensia. Het is voor hem een uitlaatklep, een manier om gevoelens te uiten, evenals zijn creativiteit. “Ik ben op mijn vijftiende begonnen met dansen,” aldus Rex. “Ik had het als kind niet altijd makkelijk, en in dansen kon ik mijn energie kwijt.” Hij danste veel in clubs en discotheken en keek naar muziekclips om de kunst af te kijken. “Ik wist dat ik iets met het dansen wilde doen. Daarom heb ik eerst het CIOS gedaan, om me te bekwamen in het lesgeven. Vervolgens heb ik voor de Mbo-opleiding dans gekozen. Ik wist dat ik me moest scholen in het dansen.” Al tijdens zijn opleiding zat hij in verschillende dansgezelschappen. “Ik heb met verschillende groepen gedanst, in binnen- en buitenland. Ik ben bijvoorbeeld in Frankrijk, Spanje en China geweest. Ook heb ik verschillende stijlen beoefend. Ik heb tevens met het Nationael Ballet gedanst.” Daarnaast werkt hij samen met bewegingskunstenaars Alice Pons en Olivia Reschofski voor stichting MOHA. Dit gezelschap doet verschillende sociale projecten, waarbij ze verschillende bevolkingsgroepen en organisaties betrekken.

DANSLESSEN Sinds een aantal jaar richt hij zich op het geven van danslessen. “Als danser werk je op momenten dat anderen vrij zijn. Je bent hele dagen weg. Ik ben vader, heb twee zoontjes. Ik wil niet hele dagen weg van mijn gezin zijn. Maar mocht er een keer iets op mijn pad komen, dan zeg ik geen nee.” Hij gaat voor het eerst aan de slag voor Platform C. “Ik zie het als een nieuwe uitdaging. Ik hoop de energie van de hip hop dance ook in Amstelveen te laten bloeien. Kinderen inspireren om zich te uiten in deze dansvorm.”

TEAMSPORT Hij ziet dansen als een teamsport. “Ik vind het belangrijk dat leerlingen als een team met elkaar omgaan. Het dansen is niet alleen leuk, het is goed voor lichaam en geest. Ik vind het leuk om kinderen te zien groeien in dansen. Dansen geeft ze meer zelfvertrouwen. We werken samen aan het leren van nieuwe moves, maar het plezier staat voorop.”

KENNISMAKEN Op 7 juli is er een kennismakingsmiddag, waarbij Rex twee workshops voor zijn rekening neemt. De workshops en lessen op 7 juli zijn bedoeld om een idee te geven van de cursussen die in september van start gaan. De korte cursus rap is bijvoorbeeld geschikt voor jongeren vanaf twaalf jaar en behandelt alle bouwstenen van een track: rijmen en schrijven, flow en ritme en tenslotte de performance.

HIP HOP De jaarcursus hiphop is er voor leerlingen van negen tot en met twaalf jaar en voor dertien jaar en ouder. In danslessen van een uur ga je gevoel en techniek aftasten van de energieke hiphop-dans, je traint kracht en flow, je leert freestylen en komt in aanraking met verschillende urban-dansstijlen. In de korte cursus graffiti, geschikt voor leerlingen vanaf twaalf jaar, leer je alles wat er bij graffiti-kunst komt kijken en zet je uiteindelijk je eigen ‘piece’ in de verf. Benieuwd wat een DJ precies doet? En hoe? Tijdens de korte cursus DJ/mixen leer je muziek mixen zoals Hardwell, Armin van Buuren en Tiësto dit doen.

AANMELDEN Op www.platform-c.nu is een inschrijfformulier te vinden voor de Urban Arts middag. 3 en 4 juli organiseert Platform C kennismakingsdagen met het andere muziek- en dansaanbod. Aanmelden voor deze dagen kan eveneens via de website.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie