Platform C heeft een divers aanbod aan muziek- en danslessen.
Platform C heeft een divers aanbod aan muziek- en danslessen. Aangeleverd

Kennismaken met muziek- en danslessen: Proeflessen bij Platform C

23 juni 2021 om 09:00 Zakelijk

AMSTELVEEN Platform C organiseert op 3 en 4 juli proeflessendagen. Iedereen die zich wil oriënteren op muziek of dans, kan zich voor een proefles aanmelden. De proeflessen zijn bedoeld om een instrument, een zang- of dansles uit te proberen, voordat men een definitieve keuze maakt. Docenten van Muziek- en Dansschool Amstelveen zijn die dagen aanwezig om te adviseren en alles te vertellen over de kneepjes van het vak, de mogelijkheden en onmogelijkheden.

Het is de tweede keer dat de proeflessendagen gehouden worden. Vorig jaar was de eerste editie. Normaliter is er een open dag, waarbij geïnteresseerden vrij kunnen binnenlopen en er optredens worden gegeven. “Vanwege de beperkingen vanwege de coronamaatregelen kan dat niet,” vertelt directeur Madeleine Heijligers. “Hopelijk is dat volgend jaar wel weer mogelijk. Overigens zijn de proeflessendagen ons vorig jaar goed bevallen. Omdat mensen een afspraak moeten maken voor een proefles, komen ze veel gerichter op het aanbod af. Bovendien is er voor de docenten meer gelegenheid om vragen te beantwoorden en advies te geven.”

Sinds woensdag 19 mei mogen bij Platform C weer dans- en muzieklessen worden gegeven. De lessen van de Volksuniversiteit mogen sinds 5 juni weer in het gebouw aan het Stadshart plaatsvinden. Daarvoor werd het muziekonderwijs digitaal gedaan, evenals de cursussen van de Volksuniversiteit. “We hadden daar al enige ervaring mee opgedaan tijdens de vorige lockdown. Toen we in december onze deuren moesten sluiten, verliep de overgang naar online lessen dan ook zonder problemen. Een grote pluim voor onze docenten! Ik ben blij dat we nu alweer een aantal weken leerlingen mogen verwelkomen. Het is niet meer stil op de gang en het is heerlijk om die blije gezichten te zien. Onze leerlingen zijn blij dat ze muziek mogen maken met elkaar, en de docent in levende lijve kunnen zien.”

DIVERS AANBOD Voor Platform C zijn de proeflessendagen een kans om te laten zien wat het instituut allemaal te bieden heeft. “We hebben een heel divers aanbod en goede, gemotiveerde docenten. Toch lijkt nog niet iedereen op de hoogte van wat we allemaal doen. Het gesloten karakter van het gebouw draagt daaraan bij. Daarom willen we meer naar buiten treden. Met de proeflessendagen hopen we vooral mensen te trekken die ons nog niet kennen. Tot dusver gaat het goed met de aanmeldingen: het zijn er al zo’n 450. We hebben dit jaar tevens besloten om ons meer op de Amstelveense wijken te gaan richten. We hebben daarvoor een cultuurcoach aangesteld. In de verschillende wijken kunnen kinderen kennismaken met diverse disciplines als dans, theater en videoverhalen. We werken hierbij samen met de bibliotheek en de Schouwburg.”

Platform C heeft Urban Arts aan het cursusaanbod toegevoegd. Hieronder valt onder meer hip hop, rap en graffiti. “Hiervoor organiseren we op 7 juli een kennismakingsmiddag (van 14 tot 19 uur). We hadden al een breed aanbod, maar wilden graag inspelen op deze nieuwe disciplines.” Inschrijven voor de proeflessendagen op 3 en 4 juli en de Urban Arts-middag op 7 juli kan via www.platform-c.nu. Deelname is gratis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie