Gerard Keune in zijn zaak aan de Schans in Uithoorn
Gerard Keune in zijn zaak aan de Schans in Uithoorn Naomi Heidinga

Meubels van kwaliteitshout bij Gerard Keune in Uithoorn

12 mei 2021 om 15:15 Zakelijk

UITHOORN Wie binnenkomt bij de zaak aan de Schans komt bijna ogen te kort. Er zijn diverse houten kasten en tafels te zien, aan de muur hangen kleurrijke kunstwerken en bijzondere woonaccessoires. “We zijn altijd op zoek naar unieke items.” Banken en stoelen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en vormen en stralen een duurzame kwaliteit uit. “We willen onze klanten een ruime keuze bieden.”

CIRCULAIR Gerard Keune is bepaald geen nieuwkomer: de winkel is al 56 jaar gevestigd aan de Schans in Uithoorn. Gerard nam de zaak over van zijn ouders. Zij begonnen de zaak als antiekwinkel. Van een antiekwinkel veranderde het gaandeweg in een meubelzaak. De winkel werd uitgebreid en er kwam ruimte voor een werkplaats, waar eigen houten meubelen werden vervaardigd. Daar is Gerard Keune mee gestopt, het maken van meubels is te kostbaar in Nederland. Daarom worden de meubels niet langer in Uithoorn vervaardigd, maar in het buitenland.

HOUT MET EEN VERHAAL “Onze oud eiken meubelen worden gemaakt in Bosnië. De oude balken zijn afkomstig uit woningen en gebouwen in het land die worden gesloopt of gemoderniseerd. Het gaat dus om gerecycled hout. In Bosnië werd in het verleden veel gebruik gemaakt van houtskeletbouw. De balken worden vervolgens bewerkt en op maat gezaagd. De klant kan kiezen uit meubels gemaakt uit oud eiken met een wat robuuste look, of voor een nette afwerking. Om de natuurlijke uitstraling te behouden wordt het hout beschermd met een super matte 2-componenten lak. Dat zie je niet, maar zo worden vlekken in het hout voorkomen.”

VAKKENKASTEN Keune werkt tevens met een ambachtelijke werkplaats in Tsjechië samen. “Daar worden onze moderne vakkenkasten gemaakt. Deels met de hand, en deels machinaal. De meubels worden op maat gemaakt, naar de wensen van de klant. Deze bepaalt het aantal vakken, de afmeting en de kleur. Ook kan er ledverlichting in de kast worden aangebracht.”

SERVICE Wat is gebleven, is het maatwerk en de service. Klanten worden ontzorgd door Gerard Keune. “De klant bepaalt. Wij hebben slechts een adviserende rol.” Van kasten tot tafels, alles kan worden afgestemd op de wensen van de klant. Alle meubels, behalve de zitmeubelen, kunnen op maat worden gemaakt. Het bezorgen doen we zelf.”

KWALITEIT Gerard Keune is onafhankelijk, dat betekent dat hij vrij is in de keuze van leveranciers. “We gaan voor kwaliteit. Zijn we niet tevreden over een leverancier, dan kiezen we een ander. Die luxe hebben veel andere meubelwinkels niet. Zij zijn vaak aan vaste merken gebonden.

WOONGENOT Het leukste aan zijn vak vindt Gerard Keune de samenwerking met de klant en het creatieve proces, evenals de afwisseling. “Met onze meubels en vloeren leveren we een bijdrage aan het woongenot van de klant. Het is leuk om samen tot de mooiste oplossing te komen.”

OPENINGSTIJDEN Gerard Keune Meubelen is maandag tot en met zaterdag geopend. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.gerardkeune.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie