De winkel in Art Centre Aalsmeer.
De winkel in Art Centre Aalsmeer. PR

‘Kinderkleding verdient een tweede leven’

3 maart 2021 om 17:00 Zakelijk

AMSTELVEEN In januari 2020, vlak voor de coronacrisis uitbrak, is Andrea de Winkel uit Amstelveen begonnen met haar winkel in tweedehands kindermerkkleding genaamd ‘Millimètres’. De winkel is gevestigd in het Art Centre Aalsmeer, waar nog een heleboel andere creatieve ondernemers en kunstenaars zijn gevestigd.

Eigenaresse Andrea is zelf moeder van drie dochters, die inmiddels volwassen zijn. Ze heeft altijd een passie voor kinderkleding gehad en haar grote wens was dan ook om ooit een eigen kinderwinkel te beginnen. Omdat ze vroeger zelf vaak te maken had met kleding van haar dochters waar ze uitgegroeid waren, maar die eigenlijk nog in perfecte staat was, ontstond het idee om een tweedehands kinderkleding winkel te beginnen. Waarom weggooien als een ander kind er nog plezier van kan hebben? Duurzaamheid en circulariteit spelen hierbij een grote rol.

In januari van het vorig jaar ging haar wens in vervulling. Ze opende haar fysieke winkel in een mooi atelier in Aalsmeer. Er wordt dus niets ingekocht bij Millimètres. Het is een tweedehands kinderkleding winkel in merkkleding, schoenen en accessoires. Kleding kan bij Millimètres ingebracht worden in consignatie. De kleding moet schoon en gestreken zijn en zonder gebreken, zoals vlekken of gaten. Het gaat om baby- en kinderkleding in de maten 56 tot 140.

Meer informatie over de werkwijze voor inbreng van kleding is te vinden op www.millimetres.nl

Inmiddels is er behalve de fysieke winkel (vanwege coronamaatregelen), ook een webshop bij gekomen. Wekelijks wordt deze aangevuld met de nieuwste ingebrachte items. Klanten zullen versteld staan wat een prachtige kleding er in de rekken hangt en inmiddels al over de 500 items online in de webshop. Ook op Instagram en Facebook zijn de artikelen te vinden onder Instagram Shopping @milli.metres. Vaak is de kleding amper gedragen, of zelfs nog helemaal nieuw, met het kaartje er nog aan.

De kleding varieert van hele gangbare merken tot zeer exclusieve merken. In alle prijsklassen is er dus wel iets te vinden. De webshop begint inmiddels door het hele land (en ook België) bekendheid te krijgen. Klanten die bij Millimètres hebben gekocht zijn erg tevreden en de referenties die worden geschreven liegen er niet om. Er wordt zelfs gesproken over een ‘verborgen parel’. Iemand anders schreef: ‘Ik wilde dit eigenlijk voor mezelf houden… maar ok, ik vertel het jullie toch.’
Vanaf 3 maart bestaat voor Andrea gelukkig de mogelijkheid de klanten weer op afspraak te mogen ontvangen. Wie fan is van personal shoppen en de nieuwe voorjaarsinbreng wil gaan bewonderen, kan een afspraak maken via de mail, telefoon of Instagram.

Afbeelding
Afbeelding
Andrea de Winkel
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie