Sandrine Kwast
Sandrine Kwast Petra van Velzen

Amstelveense wordt ambassadeur van Stichting Bliss to Shine

7 januari 2021 om 16:08 Zakelijk Deel je nieuws

Jaarlijks krijgen zo’n 118.000 mensen de diagnose kanker. Gelukkig is de kans op overleving inmiddels 65%, maar dat maakt de impact van deze ziekte niet minder groot. 

Weinig tot geen energie, relationele problemen, twijfels over de loopbaan, het werk weer oppakken, zingevingsvragen en angsten zijn voorbeelden van dingen waar mensen met kanker tegenaan lopen. En dit geldt (deels) vaak ook voor de partner en/of kinderen! 

Sandrine Kwast uit Amstelveen, begeleid vanuit haar coachpraktijk WEERinREGIE mensen die door kanker zijn vastgelopen. Dat doet ze voor zowel degene die ziek is, als ook voor de (mantelzorgende) partner.

Door middel van coachtrajecten, die veelal vergoed worden door de werkgever, helpt zij mensen weer de regie over hun leven terug te krijgen. 

“Toen mijn eigen vader jaren geleden kanker bleek te hebben, heb ik zelf ervaren wat de impact daarvan is. Behalve het hele ziekteproces, was de verwerking van zijn dood, het zorgen voor familieleden en daarnaast blijven doorwerken, een aanslag op mijn gezondheid. Alle ballen hooghouden lukte mij een lange tijd, maar op een bepaald moment was mijn energie op.”

Deze ervaring bracht haar op het idee om anderen bij te staan in dit proces en haar eigen bedrijf op te richten.

"Help me mijn gezin bij elkaar te houden", "ik kan alleen maar huilen" of "ik heb geen idee hoe ik verder moet" zijn voorbeelden van hulpvragen die Sandrine krijgt. Met een uitgebreide intake bepaalt ze vervolgens de inhoud van een traject. Hiervoor gebruikt zij verschillende therapievormen, haar verpleegkundige achtergrond & kennis, en diverse coachmethodes. 

Sinds kort is Sandrine ambassadeur van Stichting Bliss to Shine. Deze stichting richt zich op alle naasten van de patiënt. Het doel is om een thuiswonend kind waarvan de ouder of broertje/zusje kanker heeft, een dag in het zonnetje te zetten. 

Wat begon met een éénmalige verwendag voor mensen met kanker, is in korte tijd uitgegroeid tot een stichting met een missie: een onvergetelijke dag bezorgen voor het hele gezin. Want kanker heb je niet alleen!

“Als ambassadeur zal ik me hard maken voor het verbinden van organisaties en bedrijven met deze stichting, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen kennismaken met Bliss. Want kanker voelt misschien eenzaam, maar je bent niet alleen!” aldus Sandrine. 

Kijk voor meer informatie over de stichting of het insturen van een wens op www.blisstoshine.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie