Henk Anrochte van TOF Bloemen
Henk Anrochte van TOF Bloemen Naomi Heidinga

Kleurrijke kerst met goud en glitters

2 december 2020 om 14:00 Zakelijk

AMSTELVEEN Kerst wordt dit jaar nog uitbundiger gevierd dan anders. Zonder feestjes, restaurantbezoeken of trips naar het buitenland is het zaak het binnenshuis zo gezellig mogelijk te maken. Dat is terug te zien in de kersttrends van dit jaar, aldus Henk Anrochte, eigenaar van TOF bloemen aan de Rembrandtweg. “Goud en glitters, die zie je veel terug dit seizoen. Het kan wat dat betreft niet uitbundig genoeg, het is een beetje over de top.”

GLITTERBAD Mensen zijn bereid iets extra’s uit te geven om hun huis feestelijk aan te kleden, merkt Anrochte. Zijn winkel staat helemaal in het teken van kerst. “De amaryllisbollen, die al een aantal jaar populair zijn, hebben een glitterbad gekregen. Populair zijn ook de hortensiabollen, die zijn voorzien van een glitterdip. Naast meer traditionele kerststukjes zie je ook kerstdecoraties die geheel uit glazen kerstballen bestaan, zoals een kerstballentaart en kerstballenboom. Ook vetplantjes hebben een luxe uitstraling gekregen: ze zijn zilver, brons of goud geverfd. Door dit soort (glitter)producten met natuurlijke materialen te combineren, krijg je een heel mooi effect en voorkom je een te drukke uitstraling. Qua bloemen doen boeketten met rode bessen, amaryllissen en eucalyptusbladeren het altijd goed.” Door al het goud en glitter doet zijn winkel extra luxe aan. Hij verkoopt producten van topmerken, maar vindt het belangrijk dat er voor iedereen een cadeautje te vinden is. “Zo’n amaryllisbol is niet duur, maar toch heel feestelijk. Een ideaal cadeautje voor Sinterklaas of onder de boom. Hetzelfde geldt voor de hortensiabollen, die zorgen voor een wow-effect en kunnen lang staan.”

KERSTBOMEN TOF verkoopt dit jaar voor het eerst kerstbomen. Met succes. “Half november vroegen de klanten al naar de kerstbomen. Deze zijn te bestellen via de website. We komen ze afleveren bij mensen thuis. We hebben onder meer bomen via Pinoké en Sporting Martinus verkocht. Daardoor kunnen we de sportclubs met een vergoeding helpen.” Kerst lijkt dit jaar vroeger te beginnen dan anders. Normaliter begint de kerstbomenverkoop pas na Sinterklaas echt te lopen. “Mensen zijn toe aan gezelligheid. We hebben natuurlijk een bizar jaar achter de rug, met veel somberheid.”

KAS Volgend jaar wordt het hopelijk anders. Voor Anrochte ligt er nog genoeg moois in het verschiet. Bij zijn winkel komt een kleine kas, van waaruit hij onder meer tuinplanten gaat verkopen. Met een collega-ondernemer wil hij Amstelveen gaan vergroenen: door de verkoop van sedumplantjes voor groene daken te stimuleren. Voor de klanten van TOF wordt de service verder uitgebreid. Nu kan men al boeketten via de webshop bestellen, straks komen daar ook andere producten bij. “Naast bijvoorbeeld bossen voordeelrozen denk ik erover om individuele bloemen te verkopen, zodat mensen zelf een online een boeket kunnen samenstellen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie