Paul de Keijzer met één van zijn klassieke bolides.
Paul de Keijzer met één van zijn klassieke bolides. naomi heidinga

Pitstop99: stalling voor klassiekers

23 mei 2020 om 14:30 Zakelijk

BOVENKERK De beste en leukste plek in Amstelveen om je klassieker veilig te stallen, is Pitstop99. De kleinschalige stalling aan de Noorddammerlaan in Bovenkerk biedt naast onderdak ook ruimte om te sleutelen aan de auto, met een professionele auto. Zelf niet zo handig? Aan Pitstop99 zijn twee automonteurs gelieerd, die het onderhoud kunnen overnemen. In de multifunctionele meeting room, die tevens als vergaderruimte kan dienen, kunnen 'lotgenoten' ervaringen en verhalen uitwisselen onder het genot van een kopje koffie of een biertje.

Het is een prachtige dag wanneer Paul de Keijzer me verwelkomt bij Pitstop99. "Hier komt een aantal zitmeubels, zodat mensen lekker buiten kunnen zitten," vertelt hij enthousiast over zijn plannen. Buiten is het zitgedeelte nog niet klaar, maar binnen ziet alles er picobello uit. In de multifunctionele meeting room zijn volop verwijzingen naar auto's te vinden. Aan de muur prijkt een foto van autocoureur Ayrton Senna, die bij een ongeluk met zijn raceauto om het leven kwam. Aan het plafond hangt een lichtbak van Dunlop, een bandenmerk. "Ken je de film 'Marathon? Het is een Nederlandse film over vier automonteurs die een marathon gaan lopen. De lichtbak is gebruikt in de film. Ik heb hem ergens op de kop getikt." Dat geldt voor meer onderdelen van het interieur. Het is met zorg samengesteld, items heeft hij onder meer gevonden via de kringloopwinkel en Marktplaats. Maar de meeste aandacht vragen toch de auto's die in de stalling staan. Keurig op een rij staan vier bolides, afgedekt met hoezen om ze te beschermen. Ondanks de hoezen is het voor de liefhebber direct duidelijk om wat voor auto's het gaat. De vorm van een Porsche 911 is onmiskenbaar.

LANGGEKOESTERDE WENS Met Pitstop99 komt een langgekoesterde wens van De Keijzer in vervulling. Hij is liefhebber van klassieke auto's. "Van kinds af aan heb ik een liefde voor auto's, met name voor klassiekers. Al is er niets mis met moderne auto's." Maar de prachtige lijnen van klassiekers, tja, daar kunnen moderne auto's niet tegenop. Het begon allemaal met een oude Porsche, die hij restaureerde in originele staat bracht en weer verkocht. Om er een TR 6 voor in de plaats te kopen. Ook die nam hij onder handen. En voor hij het wist, was zijn wagenpark uitgebreid tot vier klassieke automobielen. Maar waar laat je die? Zo kwam hij op het idee om zelf een stalling te beginnen. In eerste instantie zou hij dat met gelijkgestemden doen, maar toen puntje bij paaltje kwam, bleef hij alleen met zijn idee over. Een zoektocht naar geschikte locaties leverde een aantal aanknopingspunten op, maar hij koos uiteindelijk voor het pand aan de Noorddammerlaan 99. "Hier zat in het verleden al een garage, een bandenhandel." Toch moest er het nodige gebeuren aan het pand, om het om te turnen naar een geschikte stalling met multifunctionele meeting room. "Zoals elke verbouwing viel ook deze tegen. De bedoeling was dat we 1 november open zouden gaan, dat werd al snel december en uiteindelijk konden we pas in februari onze openingsborrel houden."

GELIEFDE VIERWIELERS Om de verbouwing te bekostigen, moest hij afscheid nemen van een aantal van zijn geliefde vierwielers. Ook de TR 5, waarmee hij op de foto staat, is te koop. Zijn Porsche 911 blijft. "Dat is een jubileumeditie. Er zijn maar zeven exemplaren van in Nederland verkocht." Vooral de kleur is bijzonder: violet. "Je moet 'm eigenlijk buiten zien, de kleur knalt er dan echt uit." Daarnaast staan er twee Mercedessen en een knalrode Ford Mustang. "Deze auto staat er nog maar pas. De eigenaren komen uit Purmerend maar konden dichterbij huis geen geschikte stalling vinden." De Keijzer biedt eigenaren verschillende opties. Op aanvraag is onderhoud of zelfs een volledige restauratie laten uitvoeren door ervaren monteurs mogelijk.

HULP BIJ AANKOOP De Keijzer biedt tevens de mogelijkheid om te helpen bij de zoektocht naar en aankoop van een klassieke bolide. Indien gewenst, kan men via Pitstop99 een klassieker verkopen op basis van consignatie. "Wij regelen dan de advertentie met foto’s en het bezoek van geïnteresseerden. Afhankelijk van de waarde van de auto en de hoeveelheid tijd er in de verkoop gestoken dient te worden zal onze fee hiervoor worden bepaald. Hierover gaan we van te voren met elkaar in overleg en maken we heldere afspraken."

MEETING ROOM De Meeting Room is niet alleen beschikbaar voor de autoliefhebbers, maar kan tevens dienst doen als vergaderruimte. Met het Amsterdamse Bos op loopafstand en diverse horeca in de buurt die voor een lunch kunnen zorgen, is het een prima uitvalsbasis. De multifunctionele ruimte is goed uitgerust met een vergadertafel voor zeker 12 personen, een 65 inch LED tv met diverse aansluitingen voor presentaties, een koffiemachine, koelvriescombinatie en bar met biertap. “De ruimte is ook geschikt voor presentaties, het geven van bijles of cursussen. Het kan tevens dienst doen flex werkplek of worden gebruikt voor jamsessies. Informeer bij ons naar de mogelijkheden," besluit De Keijzer.

Meer informatie is te vinden op: www.pitstop99.nl.

Naomi Heidinga

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie