Bezoek aan Logman BV+ vaaf links± Jaap Vieveen, Ger Loogman, wethouder Floor Gordon, Tineke Loogman, Darshan Sloot en Tom Van Dijk
Bezoek aan Logman BV+ vaaf links± Jaap Vieveen, Ger Loogman, wethouder Floor Gordon, Tineke Loogman, Darshan Sloot en Tom Van Dijk Gemeente Amstelveen

Bezoek wethouder aan Loogman, Brockhoff en KPMG in teken van duurzaamheid

7 februari 2020 om 13:11 Zakelijk

AMSTELVEEN Op haar eerste bedrijventour van 2020 bezocht wethouder Floor Gordon (Economische Zaken) de Loogman Greep, Brockhoff en KPMG. Wethouder Gordon maakt dergeljke bedrijventouren om te horen wat er leeft en te zien waar de Amstelveense bedrijven mee bezig zijn. De toekomst van Amstel;veen als duurzame stad vormde dit keer de rode draad van het bezoek.

De Loogman Groep is bekend van Loogman tanken en wassen en Golf Amsteldijk. De wethouder sprak op de golfbaan met eigenaren Ger en Tineke Loogman en met CFO Jaap Vieveen over onder andere het ondernemersklimaat en innovatie. Golf Amsteldijk besteedt veel aandacht aan duurzaamheid en Loogman is voortdurend bezig met innovatie. Zo worden diesel grasmaaiers vervangen door elektrische robotmaaiers en ballpickers. Hiermee wordt zo'n 15.000 liter diesel per jaar bespaard inclusief de dieselrook. Samen met de technische universiteiten van Eindhoven en Delft werkt Loogman aan innovatie op het gebied van robotisering. Verder zijn ze bezig met een New Energy Plein en willen mee te denken met de gemeente over verduurzaming. Loogman tanken en wassen heeft het certificaat Erkend Duurzaam Plus ontvangen voor alle acht wasstraten die voldoen aan de richtlijnen op het gebied van milieubeleid en energiebeleid.

Bij Brockhoff Makelaars sprak wethouder Gordon onder andere over bedrijfsonroerendgoed en werklocaties. Volgens de commercieel onroerend goed specialisten van het kantoor is er onverminderd veel vraag naar bedrijfsmatige locaties in Amstelveen. Dit hangt samen met de goede bereikbaarheid van Amstelveen in de Randstad en economische omstandigheden.

Brockhoff vindt het belangrijk dat er ruimte is en blijft voor bedrijven. Ook maakt Brockhoff zich zorgen over het feit dat veel bedrijfsgebouwen naar woningen getransformeerd worden, zonder dat hier kwalitatieve, bedrijfsruimte op soortgelijke locaties voor terugkomt.

Wethouder Gordon onderschreef die zorgen. Daarom heeft het college de Strategie Werklocaties opgesteld waarin onderzocht is wat de behoefte naar werklocaties is voor nu en in de toekomst. (Op de foto vanaf links: Tom Van Dijk, Bastiaan Koeman, wethouder Floor Gordon, Darshan Sloot en Stefan Ros)

Bij KPMG werd gesproken over duurzaamheid en over mobiliteit. Het kantoor van KPMG gebruikt warmte-koudeopslag, waardoor het bedrijf meer dan 100.000 kubieke meter gas per jaar bespaart. Ook gebruikt KPMG 100 procent groene stroom en scheidt het bedrijf meer dan 220.000 kg afval. In het gebouw van KPMG werken 3.100 mensen. KPMG heeft een speciaal platform voor duurzame mobiliteit met onder meer elektrische vervoer en fietsregelingen. In de hal zijn de duurzaamheidsresultaten te zien op een scherm. (Op de foto vanaf links: Barbara Hartman, Herman van Meel, wethouder Floor Gordon, Tom Van Dijk, Rob Kreukniet en Darshan Sloot

Bij de bezoeken waren ook Tom Van Dijk (Accountmanager Gemeente Amstelveen) en Darshan Sloot (Directeur Ondernemersvereniging Amstelveen) aanwezig. Ondernemersvereniging Amstelveen zal op verzoek van KPMG een themasessie organiseren over mobiliteit. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie