OA-voorzitter Alphons Böggemann houdt zijn nieuwjaarstoespraak.
OA-voorzitter Alphons Böggemann houdt zijn nieuwjaarstoespraak. Orhan Sahin Fotografie

'Amstelveen aan vooravond een van grootste ingrepen in geschiedenis'

8 januari 2020 om 16:04 Zakelijk

AMSTELVEEN Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) heeft dinsdag haar traditionele nieuwjaarsreceptie gehouden bij Wooncentrum Co van der Horst. De bijeenkomst trok meer dan 200 bezoekers, onder wie de leden van het college van B en W van Amstelveen. OA-voorzitter Alphons Böggemann luidde tijdens de bijeenkomst met zijn nieuwjaarstoespraak het nieuwe verenigingsjaar in. Hij keek onder meer vooruit naar de vijf jaar van rommel en ongemak die voor ons liggen vanwege de verbreding van de A9, de realisatie van de bijbehorende overkappingen en de ingrepen in het Stadshart. 

"We gaan in 2020 een van de grootste ingrepen in de Amstelveense geschiedenis tegemoet. Maar met maximale voorlichting aan- en communicatie met de burgers en de ondernemingen gaan we er vast goed doorheen komen en blijft de schade voor ons bedrijfsleven beperkt. Bijna onnodig te benadrukken dat  in Amstelveen dominante bedrijfsactiviteiten zoals zakelijke dienstverlening, detailhandel, vervoer en logistiek, en communicatie groot belang hebben bij de verbinding met Amsterdam en met Schiphol," aldus Böggemann. 

Hij wees ook op de goede economische resultaten die in Metropool Regio Amsterdam worden geboekt. Volgens Böggemann merken we hier niets van de lichte afzwakking van de groei naar circa 1,5 procent. "Wij groeien nog steeds met 2 a 3 procent van het Bruto Regionaal Product bij een werkeloosheid van minder dan 3 procent. Wij zijn de top-regio van Nederland!"

Hij riep de aanwezige ondernemers wel op om zich voor te bereiden op een verder verkrappende arbeidsmarkt. "De vergrijzing neemt toe en de arbeidsproductiviteit daalt. Heb dus een open oog voor de beschikbare loyale 50-plussers en degenen die weliswaar een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, maar veelal tot op het bot gemotiveerd zijn om maximaal te presteren. Zíj kunnen wellicht een stuk van de oplossing zijn voor het eventuele toekomstige personeelstekort," aldus Böggemann.

Extra aandacht en inspanning nodig voor onze woningmarktHij deed ook een oproep aan de gemeente om ervoor te zorgen dat de werknemers van de in Amstelveen gevestigde bedrijven, bij voorkeur wél in Amstelveen moeten kunnen wonen. "Dat geldt ook voor onze politie-agenten, docenten en verpleegsters. Dus gemeente: graag extra aandacht én inspanning voor onze woningmarkt!"

De OA-voorzitter merkte ook op gezien te hebben dat er lef wordt getoond bij initiatieven in Kronenburg en dat er redelijke stappen worden gemaakt bij de transformatie van de Legmeer naar een woon-werkgebied. Hij benadrukte daarbij dat heel goed moet worden stilgestaan bij de belangen van de ondernemers in dat gebied. "Ondernemers zijn en blijven immers de motoren van onze samenleving."

Ondernemersvereniging Amstelveen staat zelf aan de vooravond van een bijzonder jaar, want de OA bestaat in 2020 30 jaar. Dat wordt in het najaar gevierd.  Verder krijgt het jaarprogramma een extra feestelijk accent.


 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie