Impressie Rembrandtweg
Impressie Rembrandtweg Kollaard architecten

Nieuwe ontwikkelingen in Stadshart Amstelveen

10 december 2019 om 11:00 Zakelijk

AMSTELVEEN Realisatie van het project ´Rembandtstraat´ in het Stadshart moet in 2021 van gaan. Het behelst onder meer het uitbouwen van de gevels op de verlengde Rembrandtweg en realisatie van een nieuw overdekt horecaplein bij het Nieuw Loopveld.

De gemeente Amstelveen en winkelcentrumeigenaar Unibail-Rodamco-Westfield tekenden in februari 2018 een overeenkomst over het project. Sinds die tijd werkte de eigenaar de plannen verder uit. Zowel de gemeente, omwonenden, ondernemers en de markt zijn betrokken bij de plannen. Begin dit jaar maakten de gemeente en Unibail-Rodamco-Westfield afspraken over grondverkoop. De opbrengst hiervan wordt direct geïnvesteerd in aanpassingen aan de verlengde Rembrandtweg.

"De plannen zien er goed uit," stelt wethouder Herbert Raat (Stadshart). "Het is voor ons belangrijk dat er genoeg ruimte overblijft voor de markt. De vrijdagmarkt is namelijk een icoon van Amstelveen. Collega-wethouder Floor Gordon gaat aan de slag met de nieuwe indeling van de markt en de ontwerpopgave voor de herinrichting van de Rembrandtweg, waardoor ook de winkeliers op de Rembrandtweg beter bij het winkelgebied Stadshart worden aangesloten."

"Door de uitbreidingen aan de Rembrandtweg en het overdekken van het Nieuw Loopveld worden Rembrandthof en Binnenhof beter op elkaar aangesloten."vult Bart van Twillert, Country Manager bij Unibail-Rodamco-Westfield, aan. "Hiermee wordt een belangrijke en noodzakelijke stap gezet in het toekomstbestendig maken van het Stadshart. Dit is nodig nu de rol van stenen winkels door online een ingrijpende verandering ondergaat."

Door de uitbreiding van de gevels aan de verlengde Rembrandtweg ontstaan grotere winkelunits en kunnen nieuwe kwalitatieve retailers worden aangetrokken. Verder krijgt de verlengde Rembrandtweg een gezelligere uitstraling en wordt de oversteek tussen het Binnenhof en Rembrandthof verkleind.

Tegelijkertijd kan de vrijdagmarkt in twee rijen blijven staan. Dit sluit aan bij het gemeentelijk onderzoek naar de nieuwe indeling van de markt waarbij de markt in een lintvorm vanaf het Stadsplein via de verlengde Rembrandtweg over de Rembrandtweg gaat. De gemeente gaat er in principe vanuit dat de marktkramen met de opening naar de winkels worden gericht. Dat moet voor een levendige ´markt- en winkelbeleving´ zorgen.

De gemeente heeft de ambitie om van het Stadshart een gezellig woonmilieu te maken met diverse functies. Naast de huidige plannen voor commerciële functies, onderzoekt Unibail-Rodamco-Westfield daarom de mogelijkheid om woningen aan het plan toe te voegen. Het zou gaan om een woonprogramma dat aansluit op de woonagenda; namelijk vergroten van het aanbod van betaalbare woningen.

Het plan past in de kaders voor het Stadshart zoals die in juli 2017 door de gemeenteraad zijn vastgesteld. Over het Project Rembrandtstraat moet nog een raadsbesluit genomen worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie