De Olmenhof aan Landtong.
De Olmenhof aan Landtong. Google Streetview

Huurders Olmenhof gaan met SP actie voeren tegen dreigende uitzetting

20 november 2023 om 13:03 Wonen

 AMSTELVEEN Huurders van de Olmenhof in Amstelveen die van hun verhuurder te horen gekregen dat zij per 1 april hun huis moeten verlaten, gaan met de SP acties voeren tegen de dreigende uitzetting. De jonge bewoners hebben geen alternatief en dreigen op straat te komen te staan. Dinsdag 21 november gaan de bewoners een spandoek schilderen en acties voorbereiden tegen hun verhuurder, Woonzorg Nederland. De jongeren willen de verhuurder gaan confronteren met hun benarde situatie en eisen woonzekerheid, een langer verblijf in de Olmenhof en het opknappen van de woningen. De SP steunt de bewoners in hun actie. SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman zal met partijgenoten aanwezig zijn om de bewoners te steunen.

Één van de bewoners is Isa Strack van Schijndel, geboren en getogen in Amstelveen: “Ik werk als verpleegkundige. Ik wil graag in Amstelveen blijven en was blij deze plek te hebben gevonden. Het voelt zo onrechtvaardig dat wij nu dakloos dreigen te raken. De wachttijd voor een woning in Amstelveen op Woningnet zijn 19 jaar. We kunnen geen kant op. Laat ons blijven.”

De verhuurder was uitgenodigd om dinsdag in gesprek te gaan, maar zegt nu niet te kunnen. De bewoners laten het daar niet bij en gaan een spandoek maken en acties voorbereiden.

SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman steunt de huurders: “Dit is echt een dramatische situatie voor deze jongeren. Dit is hoe diep de wooncrisis in het leven van mensen ingrijpt. Dat dit soort tijdelijke contracten zonder zekerheid nog steeds mogen van minister de Jonge is wat de SP betreft zeer kwalijk. Wonen is een recht, deze jongeren verdienen, net als anderen, een goed en betaalbaar huis.” De SP stelde eerder ook Kamervragen over de kwestie die volgens de partij niet op zichzelf staat maar vaker voorkomt.

De bewoners moeten weg omdat hun tijdelijke contract afloopt. Woonzorg Nederland en zorgverlener Stichting Brentano willen op de plek van De Olmenhof  een nieuw woonzorgcentrum voor verpleeghuiszorg realiseren. De gemeente staat hier positief tegenover, maar er moeten nog wel diverse procedures doorlopen worden. In het pand komen nu mogelijk tijdelijk Oekraïense vluchtelingen te wonen. Isa: “Wij zouden hier graag samen met de vluchtelingen blijven wonen. Er staan kamers leeg.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie