De appartementencomplexen aan de St. Janskruidlaan in Westwijk.
De appartementencomplexen aan de St. Janskruidlaan in Westwijk. René de Leeuw

Bewoners dagen Eigen Haard voor de rechter om gederfd woongenot

3 oktober 2023 om 10:23 Wonen Tips van de redactie

AMSTELVEEN Een groep bewoners van 25 appartementen aan de Sint Janskruidlaan daagt woningcorporatie Eigen Haard voor de rechter wegens gederfd woongenot. Initiatiefnemers zijn bewoner Robert Boszhard en zijn partner Claudia Lopes Marante. Zij liggen al jaren in de clinch met Eigen Haard omdat de verwarming, een zogeheten Warmte Koude Opslag systeem (WKO), niet goed werkt. 

“We betalen 1.300 euro huur en dan verwacht ik op zijn minst enig comfort, maar wij zitten onder een deken kou te lijden,” aldus Boszhard. Hij ziet dat als gederfd woongenot en wil daar een vergoeding voor, vanaf 2015, toen hij daar kwam wonen. Daarnaast wil hij servicekosten terugvorderen. “Wij hebben jaren voor servicekosten betaald, maar geen service ontvangen,” zegt hij. 

Bewoners die zich hebben aangesloten, ondervinden dezelfde problemen. Een probleem dat niet voor alle bewoners van toepassing is, betreft lekkende puien. Die zijn van een model dat hier volgens specialisten nooit geplaatst had mogen worden. Bij zware regen komt in de woningen de vloer onder water te staan. Ook dat ziet Boszhard als een aantasting van het woongenot.

Recent boekten de bewoners succes tegen Eigen Haard toen de rechter oordeelde dat de corporatie een onderdeel van de servicekosten ten onrechte in rekening bracht. Eigen Haard moest dat terugbetalen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie