Woongroep Westwijk is gehuisvest in het wooncomplex Dignahof en telt 21 seniorenwoningen.
Woongroep Westwijk is gehuisvest in het wooncomplex Dignahof en telt 21 seniorenwoningen. Woogroep VGO Westwijk

Woongroep voor ouderen in Westwijk zoekt aspirant-leden

1 juni 2023 om 10:27 Wonen

AMSTELVEEN Woongroep VGO Westwijk zoekt ook in 2023 aspirant-leden die interesse hebben in een sociale huurwoning van Eigen Haard in Amstelveen. ‘We staan open voor geïnteresseerden voor onze wachtlijst die wij kunnen benaderen zodra er een woning beschikbaar komt. Wij zijn een woongroep voor 55 plussers die iets willen betekenen voor elkaar, sociaal actief zijn en dit willen blijven,’ aldus de woongroep die 21 gelijkvloerse woningen van 70 m2 omvat. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen voor een nadere kennismaking via: info@vgowestwijk.nl

Wie met de woongroep wil kennismaken en een woning wil bezichtigen, is welkom op de Open Dag op zaterdag 24 juni van 15.00 tot 17.00 uur op de Dignahoeve 368 te Amstelveen. Om 15.15 uur start de kennismaking met een korte presentatie van alle bijzonderheden van de woongroep.

De woongroep is bestemd voor 55 plussers die iets willen betekenen voor een ander en voor elkaar, sociaal actief zijn en dit willen blijven. De woongroep telt 21 seniorenwoningen van 70 m2 verdeeld over 3 etages, waarvan één maisonette. Er is een lift aanwezig. 

‘Voor onze wachtlijst zijn we op zoek naar sociale, groepsgerichte mensen van 55 jaar en ouder. Voor ‘senioren’, die nog iets willen betekenen voor een ander, is het zeker de moeite waard eens te komen kijken. Zowel echtparen als alleenstaanden zijn welkom,’ aldus de woongroep.

De leden komen wekelijks samen in de gemeenschappelijke woonkamer en keuken op nr. 368: op maandagochtend voor de koffie en op vrijdagmiddag voor een drankje en avondeten. De woongroep is een vereniging die door de eigen bewoners wordt bestuurd. Ze houden twee keer per jaar een Algemene Leden Vergadering waarin ze de belangrijke zaken met elkaar bespreken. “Natuurlijk combineren we zulke vergaderingen altijd met gezellig samenzijn.’

PROCEDURE

Indien er een woning beschikbaar komt, wordt dit met de aspirant-leden gedeeld. ‘Als u dan interesse heeft volgt er een gesprek met de groep. Onze bewoners kiezen dan de meest geschikte bewoner en die wij dan voorstellen bij Eigen Haard. Voor deze sociale huurwoning geldt een inkomenstoetsing door Eigen Haard.” Kijk voor meer informatie op de website van Eigen Haard.

Woongroep Westwijk is gehuisvest in het wooncomplex Dignahof. ‘We kunnen daar meedoen aan de vele activiteiten: koersballen, biljarten, yoga, zitdansen, kaarten maken, sjoelen, handwerken of zingen in het zangkoor. Er is een kapster, een pedicure en een schoonheidsspecialiste aanwezig en er kan 2 keer per week gegeten worden.’ Het winkelcentrum tegenover het gebouw biedt een variëteit aan winkels. Ook het wijkcentrum en de bibliotheek zijn dichtbij gevestigd voor sociale en culturele aspecten. Ook zijn er twee apotheken op loopafstand. ‘Wij hebben het openbaar vervoer bijna voor de deur: de bushalte van lijn 357, lijn 358 en lijn 199 naar Schiphol stoppen voor het gebouw. De tram 25 is op 8-10 minuten loopafstand, dus wij hebben een makkelijke verbinding met Amsterdam en de regio.’ Het gebouw bevindt zich in een rustige omgeving met het Amsterdams Bos in de directe omgeving. 

Binnen 3 maanden komen 2 woningen beschikbaar (1e etage gelijkvloers en 1e etage maisonette). Aspirant-leden hebben voorrang in de procedure.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie