'Toch leuk dat de woorden  Amstelveen en 'aantrekkelijk' een keer op dezelfde pagina te zien zijn,' aldus een van de reacties.
'Toch leuk dat de woorden Amstelveen en 'aantrekkelijk' een keer op dezelfde pagina te zien zijn,' aldus een van de reacties. Archief BDU

Verbazing op Twitter over tweede plek Amstelveen in lijst aantrekkelijkste steden

24 mei 2023 om 14:45 Wonen

AMSTELVEEN Dat Amstelveen volgens de nieuwste ‘Atlas voor gemeenten’ op de tweede plek staat van de meest aantrekkelijke steden van Nederland om in te wonen, heeft op Twitter tot diverse cynische en verbaasde reacties geleid. ‘Amstelveen op 2, die zag ik niet aankomen,’meldt zelfs Peter Hein van Mulligen, Hoofdeconoom van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). ‘Amstelveen op twee moest ik wel een klein beetje om gniffelen,’ schrijft een ander.

Blijkbaar heeft de gemeente nog wel het nodige aan promotiewerk te doen, want elders in den lande zien de bewoners het blijkbaar vreemd dat Amstelveen beter scoort dan steden als Rotterdam, Utrecht en Den Haag. ‘Amstelveen op plek 2. Dat kan alleen in een nóg corrupter proces dan die van de toewijzing van het WK aan Qatar,’ aldus een van de cynische reacties. ‘Amstelveen op 2. Nou dan weet je genoeg: de resultaten van het onderzoek zijn niet betrouwbaar,’ reageert een ander. 

HOCKEYMEISJES

De goede score van Amstelveen leidt tot de nodige grappen. ‘Toch leuk dat de woorden  Amstelveen en ‘aantrekkelijk’ een keer op dezelfde pagina te zien zijn,’ is op Twitter te lezen. ‘Amstelveen... mooie hockeymeisjes, meer kan ik er niet van maken,’ meldt een ander.

VLIEGTUIGEN

Maar er zijn ook meer inhoudelijke reacties. ‘Ik vraag me af in hoeverre bereikbaarheid is meegenomen in deze lijst, anders waren Amstelveen en Haarlemmermeer (dat op 11 staat, red.) wel iets lager uitgekomen.’ Een ander meldt cynisch: "Amstelveen is ook fijn hoor. Vooral het deel waar zo gezellig steeds vliegtuigen overheen vliegen.’

TROTS

Er zijn echter ook enkele positieve reacties te vinden, maar die komen met name van de lokale politiek. ‘Trots op deze welverdiende plek van onze prachtige stad,’ meldt D66 Amstelveen. ‘Er is geen stad in Nederland waar het groen in de straten beter is dan Amstelveen.’

VVD-raadslid Bas Zwart verbaast het zelfs dat Amsterdam (al jarenlang de nummer 1 op de lijst van aantrekkelijke grote steden) nog boven Amstelveen staat:

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie