Wethouder Floor Gordon snijdt taart aan in verband met het beschikbaar stellen van daken van Netjes BV aan Amstelveen Ecostroom voor collectieve opwek van zonne-energie door bewoners
Wethouder Floor Gordon snijdt taart aan in verband met het beschikbaar stellen van daken van Netjes BV aan Amstelveen Ecostroom voor collectieve opwek van zonne-energie door bewoners Ecostroom

Verhuurder Netjes stelt 8 daken in Amstelveen beschikbaar aan energiecoöperatie

24 november 2022 om 14:00 Wonen

AMSTELVEEN Bouwbedrijf Netjes B.V. en Coöperatie Amstelveen Ecostroom hebben woensdag een intentieovereenkomst getekend om ongeveer 8 hiervoor geschikte daken van appartementengebouwen van Netjes in Amstelveen vol te leggen met zonnepanelen. Het is volgens betrokkenen vrij uniek in Nederland dat een particuliere verhuurder zijn daken beschikbaar stelt aan een energiecoöperatie ten behoeve van de huurders voor de opwekking van duurzame energie.

Beide partijen zijn bij elkaar gebracht door de gemeente Amstelveen die waarde hecht aan het benutten van zoveel mogelijk daken om duurzame energie op te wekken. De Amstelveense wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid) staat dan ook positief tegenover deze ontwikkeling. “Wij hopen dat het goede voorbeeld van deze verhuurder om zijn daken beschikbaar te stellen, navolging krijgt. Het zou mooi zijn als steeds meer Amstelveners hun energie ‘groen en rendabel’ kunnen opwekken.” Bewoners van met name huurwoningen en gemengde VvE’s kunnen daarbij geholpen worden bijvoorbeeld door een energiecoöperatie.

Wilma Schoonderbeek van Netjes is enthousiast over deze samenwerking, mede omdat alle risico’s via de coöperatie goed zijn afgedekt en de huurders volledig ontzorgd zijn. De firma biedt bewoners van een woning met een eigen dak al langer actief zonnepanelen aan. Dit initiatief stelt Netjes B.V. in staat al zijn huurders de mogelijkheid te bieden om te profiteren van energie uit zonnepanelen.

Roos Erkelens bestuurder bij Amstelveen Ecostroom stelt de intentieovereenkomst met Netjes BV. een stap in de goede richting te vinden, vooral omdat dit keer specifiek huurders in de gelegenheid worden gesteld om zelf zonne-energie op te wekken. “We zien, mede door de gestegen energieprijzen, dat steeds meer VvE’s zich bij ons melden om een collectief zonne-energieproject op hun dak te realiseren. Nu gaat het echter om een partij die meer daken in beheer heeft. Dat is richting opschaling belangrijk. Het inzetten van een energiecoöperatie is dan vaak de meest duurzame en rendabele optie.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie