Op het terrein aan Kalkbranderij, hoek Bovenkerkerweg en Zetterij. moeten 80 tot 100 tijdelijke woonunits komen
Op het terrein aan Kalkbranderij, hoek Bovenkerkerweg en Zetterij. moeten 80 tot 100 tijdelijke woonunits komen Google Streetview

In later stadium meer jongeren in tijdelijke woonunits aan Kalkbranderij

14 november 2022 om 14:00 Wonen

AMSTELVEEN Honderd tijdelijke woonunits, die moeten komen op het braakliggende terrein aan de Kalkbranderij in Bovenkerk, worden in eerste instantie voor 30 procent toegewezen aan vluchtelingen uit Oekraïne en 70 procent voor Amstelveense jongeren. Zodra er van die woningen vrijkomen omdat Oekraïners terugkeren naar hun land, dan kunnen ook die woningen beschikbaar komen voor Amstelveense ‘spoedzoekers’ naar woningen, zoals jongeren. Dat zei wethouder Adam Elzakalai woensdag in de gemeenteraad op vragen van Actief voor Amstelveen (AVA). 

Die partij heeft zelf voorgesteld op deze plek ‘tiny houses’ te bouwen voor starters op de woningmarkt die al tien tot vijftien jaar op de wachtlijst staan. “Wij zijn niet tegen noodopvang voor mensen op de vlucht,” zei fractieleider Michel Becker, “maar we vinden niet dat hierdoor het aantal woningen voor onze eigen starters verminderd moet worden.” 

Volgens Elzakalai komen de units er wel langer te staan dan een paar jaar en hij zei te hopen dat de Oekraïners snel terugkeren. Op de vraag van Becker of er niet meer units geplaatst kunnen worden, antwoordde Elzakalai dat dit niet zomaar gaat omdat rekening gehouden moet worden met de bodemgesteldheid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie