Uilenstede.
Uilenstede. René de Leeuw

D66, GroenLinks en PvdA: ‘Steun voor studenten nodig vanwege oplopende energiekosten’

4 oktober 2022 om 14:30 Wonen

AMSTELVEEN De fracties van D66, GroenLinks en PvdA in de Amstelveense gemeenteraad hebben het college van B en W om ondersteuning van studenten in Uilenstede gevraagd. De bewoners hebben van studentenhuisvester DUWO bericht gekregen dat zij rekening moeten houden met een forse stijging van de servicekosten, waarbij de energiekosten zijn inbegrepen. Het energiecontract dat DUWO heeft met energieleveranciers nog loopt tot 1 januari. De drie raadsfracties willen onder meer weten hoe de gemeente studenten die hierdoor in de problemen komen, gaat bijstaan.

Volgens D66, GroenLinks en PvdA maken studenten zich ernstig zorgen over de stijgende woonlasten en de drie laten weten dat ze deze zorgen delen. Vanwege de oplopende energiekosten is er wel een aantal maatregelen getroffen om dit leed te verzachten, zoals een energietoelage en (per 1 januari 2023) een tariefplafond. Maar niet alle maatregelen gelden ook voor studenten. 

Het college van B en W wil problemen die hierdoor ontstaan mogelijk op gaan lossen met individueel maatwerk. Volgens de drie raadfracties is echter nog niet duidelijk hoe dat in de praktijk uit gaat pakken. Zij hebben hierover gezamenlijk schriftelijke vragen gesteld aan het college. Ze willen onder meer weten welke mogelijkheden het college ziet om studenten die te maken krijgen met sterk gestegen service- en energiekosten te ondersteunen

.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie