Het open terrein Kalkbranderij-Bovenkerkerhoek.
Het open terrein Kalkbranderij-Bovenkerkerhoek. Google

Wethouder Raat belooft snel ‘tiny houses’ bij Bovenkerk

Wonen

AMSTELVEEN Het nieuwe college van B en W gaat snel aan de slag met het voorstel van de raadsfractie van Actief voor Amstelveen (AvA) voor tijdelijk huisvesting voor Amstelveense woningzoekenden. Dat beloofde wethouder Herbert Raat woensdagavond alvast namens het nieuwe college dat later deze maand aantreedt.


Het was de fractie van AvA opgevallen dat een noodopvang van veertig woonunits voor vluchtelingen in Kronenburg binnen twee maanden geregeld is, maar dat met voorstellen van AvA voor vergelijkbare tijdelijke huisvesting voor Amstelveense woningzoekenden (bijvoorbeeld ‘tiny houses’) op het open terrein Kalkbranderij-Bovenkerkerhoek na twee jaar nog steeds niets is gedaan.

In 2020 diende AVA twee keer een motie in voor dergelijke tijdelijke huisvesting. “Niet alleen omdat dit eigen terrein van de gemeente al twee jaar beschikbaar is, maar ook omdat het voldoet aan alle gezondheidseisen en een woonbestemming heeft,” aldus AVA-raadslid Gonnie van Rietschoten. Zij wilde woensdagavond in de raad van het college graag horen wanneer die units er eindelijk komen.

Wethouder Herbert Raat gaf AVA volmondig gelijk. “Het duurt allemaal veel te lang,” zei hij. “U weet: als er een crisis is, dan gaat alles heel snel. En als iets beleid is, dan gaat het tergend langzaam. Dit wordt iets voor iets voor de nieuwe wethouders Ruimtelijke Ordening en Wonen. Als ik één van die wethouders word, dan is dit het eerste waar ik aan ga werken. En als ik niet een van die wethouders word, dan zorg ik ervoor dat de betrokken collega’s achter de broek gezeten worden. Er moet nog dit jaar een voorstel komen.”

advertentie
advertentie