AvA-raadslid Gonnie van Rietschoten.
AvA-raadslid Gonnie van Rietschoten. Actief voor Amstelveen

AvA: ‘Kleinere 3- en 4-kamerhuurwoningen niet alleen voor alleenstaanden’

30 mei 2022 om 11:07 Wonen

AMSTELVEEN Raadslid Gonnie van Rietschoten (Actief voor Amstelveen) gaat woensdag tijdens de raadsvergadering een voorstel indienen  om woningen passender te labelen en te verdelen. De oppervlaktemaat in de nieuwe Huisvestingsverordening moet volgens dat voorstel worden aangepast. Daardoor ontstaan er meer mogelijkheden om kleinere 3- en 4-kamerhuurwoningen toe te wijzen aan meerpersoonshuishoudens. 

In Amstelveen staan behoorlijk wat – sociale – huurwoningen en appartementen die een vloeroppervlakte hebben van minder dan 65 vierkante meter. Die woningen zijn vaak al wat ouder en hebben 2 of meer slaapkamers. Veel van die woningen worden volgens Actief voor Amstelveen (AvA) op dit moment toegewezen aan alleenstaande woningzoekenden. Maar deze 3- of 4-kamerwoningen zijn volgens de lokale partij eigenlijk ook prima geschikt voor bewoning door een – aankomend- gezin. Door de oppervlaktemaat die in de Huisvestingsverordening staat komen deze gezinnen echter niet voor deze huurwoningen niet in aanmerking.

“Dat kan beter,” stelt Gonnie vanRietschoten. “En het gaat niet alleen om bestaande huurwoningen, maar ook bij toewijzing van toekomstige huurwoningen met bijvoorbeeld 2 kamers ontstaat hetzelfde probleem. Daarom dien ik namens Actief voor Amstelveen een amendement op de Huisvestingsverordening in.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie