In Amstelveen gingen de toch al hoge huurprijzen met gemiddeld 13 procent omhoog.
In Amstelveen gingen de toch al hoge huurprijzen met gemiddeld 13 procent omhoog. Pixabay

Huurprijzen in de vrije sector in Amstelveen verder gestegen

21 april 2022 om 11:30 Wonen

AMSTELVEEN Amstelveen behoort tot de 24 middelgrote steden waar de huurprijzen van woningen in de vrije sector met meer dan 10 procent is gestegen. In Amstelveen gingen de toch al hoge huurprijzen met gemiddeld 13 procent omhoog. Amstelveen volgt na Amsterdam als gemeente met de hoogste verhuurprijs per vierkante meter. De prijs van opnieuw vrijgekomen vrije sector huurwoningen in Amsterdam bedraagt in Amsterdam gemiddeld 24,29 euro per vierkante meter per maand. In Amstelveen is dat 20,45 euro. Dat blijkt uit cijfers van woningplatform Pararius

De stijging van de vierkantemeterprijs van vrije sector huurwoningen in Amstelveen ligt boven het landelijke gemiddelde. Landelijk steeg de prijs in het eerste kwartaal van 2022 met gemiddeld 6,7 procent ten opzichte van een jaar geleden. Landelijk betalen nieuwe huurders nu gemiddeld 17,18 euro per vierkante meter per maand.

Van alle oplevervormen die Pararius hanteert, steeg de vierkantemeterprijs van gestoffeerde woningen het hardst: nieuwe huurders betaalden landelijk gemiddeld 16,69 euro per maand, zo’n 9,1 procent meer dan vorig jaar. De duurste oplevervorm, gemeubileerde huurwoningen, steeg landelijk gemiddeld naar 19,82 euro per vierkante meter per maand, een stijging van 6,1 procent. Voor kale woningen betaalden nieuwe huurders 14,31 euro per vierkante meter per maand. Dat is gemiddeld 5,4 procent meer ten opzichte van het eerste kwartaal van 2021.

Volgens Pararius is het marktaandeel van de vrije sector woningen op de woningmarkt te klein om aan vraag te voldoen  Jasper de Groot, directeur van Pararius, is van mening dat de aanpak van de overheid om de oververhitte woningmarkt te remmen te veel gericht is op het behoud van de sociale huursector. De Groot: “Dit zal ten koste gaan van de vrije sector, terwijl deze sector al veel te klein is en de symptoombestrijdende maatregelen zullen beleggers ervan weerhouden om in deze sector te investeren.”

Voor meer informatie: pararius.nl.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie