GroenLinks raadslid Cheimaa Aouni.
GroenLinks raadslid Cheimaa Aouni. René de Leeuw

GroenLinks-motie voor nieuw woonbeleid strandt

19 februari 2022 om 08:30 Wonen

AMSTELVEEN Een poging van GroenLinks om het gemeentelijk woningbeleid geheel op de schop te nemen, heeft het woensdag in de raad niet gehaald. Het stoort GroenLinks dat er in allerlei bouwprojecten te weinig sociale woningen worden opgenomen en dat moet wat de fractie betreft anders. 

In een onderzoek van de rekenkamercommissie staat dat er tot 2025 minstens 1.320 extra sociale woningen nodig zijn, merkte GroenLinks-raadslid Cheimaa Aouni op. Daarnaast wees zij erop dat de grootste behoefte bestaat uit koopwoningen van goede kwaliteit voor gezinnen, met minstens twee slaapkamers en een prijs tussen 279.000 en 409.000 euro, maar die worden nauwelijks gebouwd. Intussen zoeken ouderen die nu in te grote huizen wonen naar betaalbare kleinere huisvesting. Omdat het beleid volgens Aouni niet in de behoeften voorziet, zou er snel een compleet nieuwe gemeentelijke Woonagenda moeten komen waarmee wél in de bouw van de genoemde typen woningen wordt voorzien. Daartoe diende Aouni samen met de SP een motie in. “Want we zitten met ons woningbeleid op een verkeerd spoor en moeten dat beleid zo spoedig mogelijk aanpassen,” aldus Aouni.
Tawros Aslanjan (D66) hoorde ‘veel grote woorden’ van GroenLinks: “Maar de huidige woonagenda is na de laatste verkiezingen opgesteld op basis van de verkiezingsprogramma’s. Daarmee vind ik de motie niet chique richting Amstelveense kiezers. Als we er een zootje van hebben gemaakt, dan merken we dat wel bij de komende raadsverkiezingen.” De overige partijen steunden de motie van GroenLinks en SP ook niet, wat resulteerde in een stemuitslag van 7 stemmen voor en 26 tegen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie