Wethouder Floor Gordon en directeur Ed de Weijer van Cad3 BV.
Wethouder Floor Gordon en directeur Ed de Weijer van Cad3 BV. Foto: gemeente Amstelveen

Monumentale kerk en klokkentoren blijven behouden bij bouw 57 koopwoningen op terrein Heilige Geestkerk

13 januari 2022 om 12:30 Wonen

AMSTELVEEN De gemeente heeft recent een overeenkomst getekend met de ontwikkelaar van koopwoningen met parkeervoorzieningen op het terrein van de Heilige Geestkerk. Het kerkgebouw en de klokkentoren behouden de monumentale status en het kerkgebouw krijgt een nader in te vullen maatschappelijke bestemming.

Nadat de gemeenteraad op 11 maart 2020 de startnotitie voor deze ontwikkeling vaststelde, heeft wethouder Floor Gordon, verantwoordelijk voor ruimtelijke ordening, met de overeenkomst een volgende stap gezet in het proces. In de overeenkomst staan afspraken over de voorwaarden waaraan de herontwikkeling moet voldoen. Bijvoorbeeld over het in te richten openbare gebied en de bijdrage die de ontwikkelaar moet betalen aan de gemeente voor de kosten die de gemeente maakt. Voor de 34 middeldure koopappartementen is een zelfbewoningsplicht van drie jaar opgenomen en voor 22 hiervan een anti-speculatiebeding van vijf jaar. Die woningen mogen drie jaar lang niet worden onderverhuurd en als de woning binnen vijf jaar weer wordt verkocht, is een deel van de verkoopwinst voor de gemeente.

HUUR EN KOOP Wethouder Floor Gordon: “In dit deel van het Keizer Karel Park zijn veel sociale huurwoningen. Het bouwplan is een mooie aanvulling in een woongebied waar nog veel (her)ontwikkeld wordt. Je kunt hier straks modern wonen met winkelen om de hoek.” De dagkerk naast het kerkgebouw en de pastorie maken plaats voor 57 duurzame koopappartementen, waarvan 34 middelduur (prijsklasse 325.000 euro tot 367.719 euro, prijspeil 2021), een half verdiepte parkeervoorziening met 25 parkeerplaatsen en naast het gebouw nog 47 parkeerplaatsen. Over de exacte invulling van het kerkgebouw zijn nog geen definitieve afspraken gemaakt.

De gemeente werkt nu het ontwerp bestemmingsplan uit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie