Woningen in aanbouw.
Woningen in aanbouw. Pixabay

Woonbeleid Amstelveen niet concreet genoeg

10 december 2021 om 10:37 Wonen

AMSTELVEEN De Rekenkamercommissie Amstelveen heeft het woonbeleid van de gemeente Amstelveen onderzocht. Daaruit blijkt dat de omvang van de woonopgave en de gestelde doelen te weinig concreet zijn. Om de gestelde doelen te halen, gebruikt de gemeente veel verschillende middelen, maar mist zij zicht op het effect van deze middelen. Ook is het nog onduidelijk of de uitvoering van het woonbeleid doeltreffend en doelmatig is. De gemeenteraad stuurt actief, maar mist strategische informatie om zijn kaderstellende en controlerende rol goed uit te kunnen voeren.

Dit concludeert de Rekenkamercommissie in het rapport Evaluatie woonbeleid. De Rekenkamercommissie adviseert dan ook de bestaande beleidsdoelen meetbaar te maken, de ontwikkelingen op de woningmarkt goed te volgen en regelmatig het beleid te actualiseren.

De gemeente doet er volgens de commissie goed aan op korte termijn de gezamenlijke werking van de ingezette middelen in kaart te brengen en naast de mogelijk effecten ook de belangrijkste risico’s te benoemen. 

Omdat de Woonagenda begin 2020 is vastgesteld, is het nog te vroeg om nu te kunnen vaststellen hoe doeltreffend en doelmatig het beleid wordt uitgevoerd. Dit moet op een later moment worden vastgesteld. Tot slot adviseert de Rekenkamercommissie om de kwaliteit van de informatievoorziening aan de gemeenteraad te verbeteren en om het zicht op regionale besluitvormingstrajecten en regionale informatie te vergroten.

De conclusies en aanbevelingen van het Rekenkameronderzoek worden aangeboden aan de gemeenteraad voor bespreking in de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur. Daarna volgt besluitvorming in de raad.

Zie ook het eerder verschenen artikel: amstelveensnieuwsblad.nl/premium/lokaal/wonen/772135/onderzoek-woonbeleid-amstelveen-doelen-niet-concreet-genoeg

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie