Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Webinars over energie besparen en zonnepanelen voor VvE’s

12 november 2021 om 13:00 Wonen

AMSTELVEEN Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) en maatschappelijke organisaties te helpen bij het verduurzamen van het vastgoed biedt de gemeente verschillende webinars. Op 25 november is er een webinar over energie besparen en op 16 december een verdiepend webinar over zonnepanelen. Ook biedt de gemeente VvE’s de mogelijkheid om zich aan te melden voor een gratis QuickScan ‘Zon op VvE´s’ en is er een collectieve inkoopactie zonnepanelen voor VvE’s.

Floor Gordon, wethouder duurzaamheid: “Met het verduurzamen van het vastgoed en plaatsen van zonnepanelen op het dak van het gebouw van de VvE kan er flink bespaard worden op de eigen of gezamenlijke energierekening. Ook zorgen energiebesparende maatregelen voor meer comfort en het is beter voor het milieu. Gemeente Amstelveen wil VvE’s op weg helpen en het haar leden makkelijk maken om energie te besparen en zonne-energie op te wekken. Daarom organiseert de gemeente een webinar over energie besparen en een zonnepanelenactie voor VvE’s.”

WEBINAR Er zijn steeds meer manieren om energie te besparen. Maar wat kunnen bewoners van een VvE wel en niet doen? Wat kan de VvE gezamenlijk doen? Antwoord op deze en andere vragen krijgen VvE’s op donderdag 25 november om 19.30 uur tijdens een online informatieavond. Deze avond worden thema’s besproken zoals ‘Nederland Aardgasvrij: wat betekent dat voor VvE’s’ en ‘Energiebesparende maatregelen voor VvE’s’. Bewoners die niet aanwezig kunnen zijn kunnen zich toch aanmelden, zodat ze na afloop van de avond een e-mail ontvangen om de presentatie terug te kijken. Meer informatie en aanmelden kan via regionaalenergieloket.nl/amstelveen

ZON OP VVE’S Op 4 november vond de eerste informatieavond plaats over zonnepanelen voor VvE met belangrijke onderwerpen zoals vergunningen, financiering, besluitvorming en meer uitleg over de voorwaarden voor de gratis QuickScan. Bewoners die de avond gemist hebben kunnen die terugkijken via regionaalenergieloket.nl/amstelveen. Na de eerste informatieavond kan de VvE een gratis QuickScan aanvragen (uitgevoerd door Soft Energy) waar een advies over de opties voor zonnepanelen voor de VvE uit volgt.

Donderdag 16 december om 19.30 uur vindt de tweede informatieavond plaats. Tijdens deze avond wordt er gesproken over de verschillende opties, belangrijke zaken om rekening mee te houden als de VvE aan de slag gaat met zonnepanelen en worden er voorbeeldcasussen besproken. Daarnaast vertelt de geselecteerde vakspecialist meer over de producten en garanties die bij de collectieve inkoopactie horen. Inschrijven voor de QuickScan en de informatieavond kan via regionaalenergieloket.nl/amstelveen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie