Afbeelding
Eigen foto

Weken het huis uit vanwege een rioolverstopping

8 november 2021 om 17:45 Wonen

AMSTELVEEN Een verstopte rioolstandleiding is er de oorzaak van dat vijf boven elkaar liggende appartementen van het Cirrus flatgebouw bij Groenhof donderdag plotseling te maken kregen met stankoverlast en waterschade.

Donderdagavond gebeurde het rond 19.00 uur vertelt Justin Niemeijer van de tweede verdieping. “Het begon met enkele druppels maar rond 22.00 uur liep het water uit de plafondlamp in de keuken.” De loodgieter die werd ingeschakeld zei dat het ‘afvalwater’ was en dacht dat het probleem opgelost was. Maar op zaterdag was de schade al zo groot dat het water langs de muren stroomde en er opnieuw een loodgieter moest komen vanwege een flinke verstopping een paar verdiepingen hoger. De woningbouwvereniging raadde Justin aan om met zijn vriendin en hun twee katten naar een hotel te gaan. “Toen we zondag thuis kwamen stond er 3 cm prut op de vloer. De tegels in de badkamer zijn van wit inmiddels zwart geworden.” De verstopping was opgelost maar de schade was groot. Het bedrijf dat de boel zou schoonmaken moest onverrichter zake weer vertrekken want de puinhoop was te groot. Met een totaal vernielde laminaatvloer en doorweekte muren was het appartement onbewoonbaar en dus volgde opnieuw een nacht in een hotel.

Het zal nog wel een paar weken duren voor het appartement weer bewoonbaar is, vertelde woordvoerder Wim Bos van Vesteda in een reactie. De verstopping zat in de standleiding en is hersteld maar de oorzaak wordt nog onderzocht. Van de vijf appartementen die daar overlast van hebben gehad, is dat van Justin het hardst getroffen. Het water heeft de vloer vernield en de muren doen bladderen. De hoogbejaarde bovenbuurman hoeft volgens Bos zijn appartement niet in te ruilen voor een hotel. 

De communicatie met Vesteda verliep nogal stroef, aldus Justin. Het duurde zo lang voor de telefoon werd opgenomen dat hij uiteindelijk besloot om naar het kantoor van Vesteda te gaan. Wim Bos betreurt dat. “Onze medewerkers hebben heel hard gewerkt om de problemen op te lossen. Door de af te leggen afstanden en het feit dat het om weekenddiensten ging, kan het allemaal wat langer geduurd hebben.” 

Hij geeft aan dat er mogelijk voor Justin een tijdelijke woning kan worden geregeld. Tot die tijd zal een hotel geregeld worden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie