Daniëlle en Arjen van de Bewonerscommissie Aquarius geven het startschot voor de renovatie.
Daniëlle en Arjen van de Bewonerscommissie Aquarius geven het startschot voor de renovatie. Isabel Nabuurs

Renovatie van flat Aquarius in wijk Groenelaan van start

29 oktober 2021 om 09:45 Wonen

AMSTELVEEN Bewoners die na de renovatie terugkeren naar de flat Aquarius in Amstelveen hebben het officiële startschot gegeven voor de renovatie. De vernieuwing van de Aquarius-flat van woningcorporatie Eigen Haard moet in 2023 klaar zijn. De flat aan Watercirkel in de wijk Groenelaan wordt omgebouwd tot een duurzame flat met 182 woningen. 

Het renovatieplan voor de Aquarius is volgens Eigen Haard tot stand gekomen in intensieve samenwerking met bewoners, de Bewonersraad Amstelveen, de gemeente Amstelveen en aannemer TBI onderneming Era Contour. Het gebouw krijgt meer woningen en een andere indeling die de flat intiemer maakt. De woningen zijn gevarieerder in oppervlakte en indeling zodat het voor verschillende huishoudens geschikt is. De nieuwe Aquarius moet een moderne, transparante en vriendelijke uitstraling krijgen.

“We hebben de afgelopen jaren veel met bewoners gesproken over wat er moet gebeuren met de Aquarius,” vertelt Bert Halm, bestuurder bij Eigen Haard. “We willen dat deze flat een mooie woon- en samenleefplek wordt. We hebben ook geleerd van de afgelopen periode. Samen met de gemeente en bewoners zetten we onze schouders onder onze nieuwe bewonersgerichte werkwijze onder het motto ‘Samen komen we verder!”

WOONCOMFORT Wethouder Rob Ellermeijer (Wonen) van de gemeente Amstelveen stemt daarmee van harte in. “Het is belangrijk dat bewoners na de renovatie een leefbare en betaalbare woonplek hebben. Een duurzame woonplek die voorzien is van moderne installaties voor goed wooncomfort.”

OVERLAST De aannemer probeert tijdens het slopen zoveel mogelijk materialen behouden voor hergebruik in de Aquarius of in andere woningen. De sloopwerkzaamheden leidden eerder al tot klachten over geluidhinder uit de buurt. “Omwonenden hebben al gemerkt dat we gestart zijn met slopen en boren,” zegt Michel Ouwens van Era Contour. “We proberen de overlast zo klein mogelijk te houden en zorgen dat omwonenden weten wat ze kunnen verwachten. We willen straks een mooie vernieuwde Aquarius opleveren die goed is voor haar bewoners en een verrijking voor de buurt.‘

Aannemer Era Contour informeert omwonenden via nieuwsbrieven en de website eracontourbouwt.nl/projecten/aquarius. Op de site, en op de bouwplaats staat hoe de aannemer bereikbaar is voor omwonenden.

Cor Spinhoven van de Bewonersraad Amstelveen, Bert Halm van Eigen Haard en wethouder Rob Ellermeijer zijn blij met de start van de renovatie.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie