Felicitaties van wethouder Ellermeijer voor de nieuwe bewoonster.
Felicitaties van wethouder Ellermeijer voor de nieuwe bewoonster. Gemeente Amstelveen

Eerste woning via regeling beroepsgroepen toegewezen door Eigen Haard

7 juli 2021 om 14:00 Wonen

AMSTELVEEN De nieuwe voorrangsregeling voor woningzoekenden in het primair onderwijs en de zorg heeft een eerste match opgeleverd. Vorige week heeft een Amstelveense een woning toegewezen gekregen van Eigen Haard. Wethouder Rob Ellermeijer bracht haar dinsdag een bezoek en feliciteerde haar met de nieuwe woning. 

De zogeheten Voorrangsregeling Beroepsgroepen 2021 is dit jaar ingevoerd. “Voor Amstelveen is het belangrijk dat er voldoende medewerkers zijn in de zorg en het primair onderwijs”, zegt Ellermeijer. “Om te voorkomen dat er grotere tekorten ontstaan willen we deze medewerkers met een huisvestigingsprobleem voorrang geven op een sociale huurwoning. Ingezetenen van Amstelveen krijgen daarbij voorrang, maar ook kandidaten van buiten de gemeente komen in aanmerking.”

TWINTIG WONINGEN De gemeente heeft met woningcorporatie Eigen Haard afgesproken dat in 2021 twintig woningen direct worden toegewezen aan medewerkers in de zorg en het primair onderwijs. Ook in 2022 wordt een nog nader te bepalen aantal woningen hiervoor gereserveerd. Na twee jaar wordt de regeling geëvalueerd. De regeling geldt niet voor medewerkers uit het voortgezet onderwijs omdat deze groep zich kenmerkt door een andere vraag op de woningmarkt.

CRITERIA Voor deze regeling komen kandidaten uit de zorg in aanmerking die werkzaam zijn in de jeugdzorg-, thuiszorg, zorginstellingen of in het ziekenhuis en directe zorg verlenen of ondersteuning bieden aan patiënten en cliënten. Kandidaten werkzaam in het onderwijs moeten bevoegd leerkracht zijn in het primair onderwijs. Aanmelden voor het jaar 2021 kon tot februari. Geïnteresseerden voor 2022 kunnen terecht op www.amstelveen.nl/voorrangvoorzorgenonderwijs voor de criteria en meer informatie over aanmelden.

WOONAGENDA De Voorrangsregeling Beroepsgroepen 2021 vloeit voort uit de Woonagenda 2020-2023 waarin het woonbeleid van de gemeente is vastgelegd. In de woonagenda is aangegeven dat met de woningcorporaties afspraken gemaakt worden over toe te wijzen woningen aan diverse doel- en beroepsgroepen. Zo is eerder voor Amstelveners tussen 28 en 34 jaar - die nog steeds geen huurwoning hebben gevonden - een voorrangsregeling ingevoerd.

Ook verruimde de gemeente al de starterslening om Amstelveense woningzoekenden eerder de mogelijkheid te bieden om een huis te kopen. Deze regeling is sinds vorig jaar ook van kracht voor onderwijspersoneel werkzaam als bevoegd leerkracht in het primair of voortgezet onderwijs in Amstelveen, alsmede zorgpersoneel met een aanstelling van minimaal 20 uur per week bij een Amstelveens zorginstelling, ongeacht of men woonachtig is in Amstelveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie