Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Amstelveners krijgen via thermische foto’s inzicht in warmteverlies eigen dak

17 juni 2021 om 11:00 Wonen

AMSTELVEEN In februari is een vlucht boven Amstelveen uitgevoerd, om thermische foto’s van alle daken te maken. Inwoners en bedrijven kunnen hun eigen dak opzoeken op de gemeentelijke website. Het beeld laat zien wat het warmteverlies van het dak is. Omdat bij de foto’s wel wat uitleg gegeven moet worden, houdt de gemeente op donderdag 1 juli een webinar voor Amstelveners.

Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid: “Slecht of niet geïsoleerde woningen en bedrijfspanden zorgen voor veel energieverlies. Naar schatting 30% van de warmte verdwijnt via het dak. Met de foto’s krijgen Amstelveners informatie over hun dak en inzicht in de duurzame stappen die ze kunnen zetten. Om dit extra te ondersteunen organiseert de gemeente in het najaar weer een collectieve inkoopactie voor isolatie.”

Tijdens het webinar wordt informatie gegeven over de verschillende kleuren op de foto’s. Ook krijgen deelnemers uitleg over hoe ze de foto’s kunnen duiden, wordt er informatie gegeven over subsidiemogelijkheden en er is ruimte voor het stellen van vragen.

AANMELDEN Het webinar vindt plaats op 1 juli van 19.30 tot 20.30 uur. Aanmelden kan via deze link. Inwoners kunnen eventueel hun adres doorgeven als ze zich aanmelden. Enkele van die adressen worden tijdens het webinar specifiek besproken. Meer informatie en de thermische foto’s zijn te vinden op: www.amstelveen.nl/duurzaamheid/publicatie/duurzame-subsidies-en-acties_webinar-met-uitleg-thermische-foto-s


Gemeente Amstelveen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie