Afbeelding
Pixabay

Tips over energiebesparing in gratis adviesgesprek met energiecoach

24 maart 2021 om 11:05 Wonen

AMSTELVEEN In Amstelveen zijn inmiddels vijf energiecoaches actief, die inwoners kunnen helpen bij het besparen van energie in hun huur- of koopwoning. De energiecoach, opgeleid door het Energieloket Amstelveen, is een vrijwilliger die huiseigenaren en huurders tips geeft over energiebesparing in een online een-op-een gesprek. De coach bespreekt energiebesparende maatregelen, zoals kleine kosten besparende activiteiten en subsidiemogelijkheden.

Floor Gordon (wethouder Duurzaamheid): “De energiecoaches zijn Amstelveners uit de buurt of de wijk die andere inwoners willen motiveren en inspireren om aan de slag te gaan met duurzame maatregelen. Ze laten zien hoe je comfortabeler en energiezuiniger kan wonen. Inwoners met vragen over ledverlichting, radiatorfolie of andere (kleine) maatregelen in huis kunnen een afspraak inplannen met de coach. Ook wijst de energiecoach op de regelingen die er zijn in Amstelveen en subsidiemogelijkheden. Ik wens de deskundige en gemotiveerde energiecoaches veel succes.”

GRATIS ADVIESGESPREK Inwoners die meer willen weten over de mogelijkheden om energiezuiniger en comfortabeler te wonen kunnen een afspraak inplannen via regionaalenergieloket.nl/amstelveen. Vanwege de huidige maatregelen rondom COVID-19 vinden de gesprekken voorlopig telefonisch of online plaats.

Ook interesse om energiecoach te worden? Inwoners die interesse hebben om zelf opgeleid te worden tot vrijwillige energiecoach, kunnen zich aanmelden op regionaalenergieloket.nl/amstelveen. Iedereen die voor de gemeente Amstelveen aan de slag gaat moet een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen. De kosten voor de verklaring worden vergoed.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie