Opwekken van energie met zonnepanelen vermindert de uitstoot van CO2.
Opwekken van energie met zonnepanelen vermindert de uitstoot van CO2. PR

Amstelveen ontvangt ruim 500.000 euro subsidie voor energiebesparende maatregelen

11 maart 2021 om 11:45 Wonen

AMSTELVEEN Amstelveen heeft in het kader van de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW) 518.167 euro subsidie ontvangen van het Rijk. Met de subsidie kan de gemeente woningeigenaren en huurders stimuleren energie te besparen in hun woning. Dit zorgt voor een reductie van de CO2-uitstoot en een verlaging van de energielasten.

Met de subsidie zal de gemeente verschillende projecten uitrollen die woningeigenaren en huurders helpen bij het nemen van (kleine) energiebesparende maatregelen. Voorbeelden van zulke maatregelenzijn het aanbrengen van radiatorfolie, leidingisolatie en LED-lampen. Ook zal de subsidie gebruikt worden voor verschillende collectieve acties op het gebied van zonnepanelen en isolatie. De RREW is een vervolg op de RRE-subsidie, die de gemeente afgelopen jaar kreeg.

VERDUURZAMEN Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid: “We zijn verheugd over de toegekende subsidie. Dankzij deze rijkssubsidie kunnen we onze inwoners nog beter informeren over energiebesparende maatregelen en deze maatregelen ook direct aanbieden. Dit jaar kunnen we naast woningeigenaren ook huurders bewust maken van de mogelijkheden om energie te besparen. Inwoners kunnen met het verduurzamen van hun huizen de CO2-uitstoot verminderen, energiekosten verlagen en hun wooncomfort verbeteren.”

GRATIS HUISSCAN De gratis HuisScan is een voorbeeld uit de huidige RRE-subsidieregeling, waarmee inwoners op een laagdrempelige manier energieadvies krijgen. De scan laat in 2 minuten zien hoe er honderden euro’s op de energierekening bespaard kunnen worden. De HuisScan kan nog steeds gedaan worden via www.regionaalenergieloket.nl/amstelveen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie