Eddie de Blieck

Funda Amstelveen: voor 2 ton koop je vrijwel niets meer

10 februari 2020 om 16:45 Wonen

AMSTELVEEN Een flatje in Amstelveen kost al snel 250.000 euro, en voor een rijtjeshuis betaal je gemiddeld zo'n 4 ton. Ook in Amstelveen slaat de koophuizengekte keihard toe. Een budget van 200.000 euro? In Amstelveen moet je er dan razendsnel bij zijn want dat aanbod is karig, bijna alle woningen zijn duurder. Zo blijkt uit een korte verkenning.

Amstelveen hoort al lange tijd niet meer tot een betaalbare regio voor koopwoningen. Mede door de krapte op de Amsterdamse woningmarkt is ook hier de gekte toegeslagen. Jongeren en starters hebben weinig mogelijkheden. De vraagprijzen die wij in dit artikel melden zijn, tenzij anders gemeld, exclusief kosten koper als overdrachtsbelasting, de kadastrale kosten en de notariskosten voor de transportakte. Uiteraard komen er ook nog verhuiskosten bij, evenals uitgaven voor inrichting, verf en eventuele aanpassingen, zoals verbouwingen. In sommige gevallen wordt de prijs opgedreven tot meer dan tien procent bovenop de vraagprijs. Kassa voor verkopers!

GOEDKOOPSTE Onze zoektocht via Funda begint bij het goedkoopste huis van Amstelveen. Van de ongeveer 365 aangeboden objecten is dat te vinden op het Wimbledonpark 99. Met 159.000 euro (nettomaandlast ongeveer 493 euro) is dat voor de kleine portemonnee goed te doen, al is dit wel een seniorenflat. Je krijgt dan een royaal driekamerappartement op de zevende verdieping van een serviceflat. Wel voor 55+-ers dus, dan valt er al een grote groep af. Een paar verdiepingen hoger (Wimbledonpark 145) staat er ook een nog een woning te koop. Voor dezelfde grootte, maar een beter uitzicht betaal je 165.00 euro. Wel even rekening houden met de servicekosten, die bedragen een redelijk hoog bedrag van 653,32 per maand. 

De eerstvolgende woning, Marie Baronlaan 70 in de wijk Bankras, wordt aangeboden voor 200.00 euro (maandlasten 620 euro). Een koopje, zou je denken. Ware het niet dat deze woning gereserveerd is voor verkoop aan huurders van Eigen Haard en momenteel al is verkocht onder voorbehoud. Dat kan je eigenlijk al tellen als verkocht. Het is vrij zeldzaam dat onder voorbehoud verkeerd afloopt.

Dan in dezelfde wijk op de Fedeliolaan (190 en 148) nog twee appartementen van respectievelijk 215.000 en 235.00 euro voor twee kamers, beiden verkocht onder voorbehoud of onder bod. Appartementen in deze prijsklasse zijn zo weg; binnen enkele maanden zijn de meeste huizen al verkocht.

GEZINNEN Wie op zoek is naar een eensgezinswoning met drie of meer kamers, dan gaan de prijzen rap omhoog. De prijzen gaan dan al snel naar de 350.000 / 400.000 euro, maar huizen van deze grootte kom je ook tegen voor rond de vijf ton. Lokaal zitten er grote verschillen in de prijzen per wijk. Voor een huis van 100 m² en drie kamers in Elsrijk (we nemen Selde Rust 27 als voorbeeld) betaal je een schamele 515.00 euro. Terwijl je voor 435.000 euro al 109 m² en vijf kamers aan de Juno 5 in de wijk Waardhuizen kan kopen, om maar een voorbeeld te noemen.

OPEN HUIS In maart hebben een aantal woningen een open huis. Geïnteresseerden kunnen onder meer binnen kijken bij Newa 63, als deze dan nog op de markt is tenminste. Voor twee kamers in de wijk Groenelaan betaal je 250.000 euro. Ook de Prunuslaan 69, in het Keizer Karelpark, opent dan haar deuren. Voor dit ruime gezinshuis, met maar liefst zes kamers van 97 m², is de vraagprijs 450.000 euro.

NIEUWBOUW Het aantal nieuwbouwwoningen in Amstelveen is karig, vooral voor starters. Nieuwbouw is vaak voor de bovenmodaalverdieners. Op Funda staan momenteel drie nieuwbouwprojecten te koop; MorgenWonen, The Mayor en Zonnestein waarin gemiddeld enkele tientallen woningen gebouwd worden. Alleen al voor een woning van 'The Mayor', dat op loopafstand gebouwd gaat worden van het Amsterdamse Bos, moeten mensen al een bovenmodaal inkomen hebben. De bouwnummers die nu nog te koop staan variëren van 585.840 euro voor een vierkamer portiekflat tot ruim 1,4 miljoen voor een riant penthouse met vijf kamers.

Het project MorgenWonen telt negen duurzame eengezinswoningen aan de Startbaan. De groottes variëren van 137 m² tot 143 m², met vijf kamers. Hiervoor tel je tussen de 637.500 672.500 v.o.n. neer. De villa's van project Zonnestein spannen de kroon. Voor een nieuwbouwhuis in de wijk Elsrijk, één van de populairste wijken van Amstelveen, moet je al helemaal diep in de buidel tasten. Het project telt negen nieuwbouwhuizen (217-228 m²), waarvan de laatste twee momenteel onder optie zijn. Hier betaal je voor zes kamers en een riante tuin bijna 1,6 tot 1,7 miljoen euro. 

DUURSTE Voor wie nog een aardig zakcentje over heeft: het duurste koophuis van Amstelveen ligt aan de Amsteldijk Noord 103. De vraagprijs is een aardig sommetje van 6,5 miljoen voor een riante villa met 11 kamers. Het royale vrijstaande huis staat aan het water en het het perceel telt 2470 m². 

Mariëlle Tukker

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie