PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amstelveen

Maatwerkregeling geldt voor 49 van de 2.414 woningzoekenden van 28 tot 35 jaar

Wonen
Foto: Gemeente Amstelveen
7 feb 2020, 16:12
Een Amstelveense kreeg in 2019 als eerste kandidaat een huurwoning i het kader van de maatwerkregeling. Rechts wethouder Ellermeijer.
Een Amstelveense kreeg in 2019 als eerste kandidaat een huurwoning i het kader van de maatwerkregeling. Rechts wethouder Ellermeijer.
AMSTELVEEN

Amstelveen heeft vorig jaar een Maatwerkregeling ingevoerd om jongvolwassenen van 28 tot en met 34 jaar uit de gemeente aan hun eerste (sociale) huurwoning te kunnen helpen. De regeling is voor de groep die ondanks verwoede pogingen er niet in slaagt om aan een woning te komen. De regeling krijgt dit jaar een vervolg en woningcorporatie Eigen Haard stelt hier opnieuw twintig woningen voor beschikbaar. Uit door B en W verstrekte informatie blijkt dat maar 49 van de betreffende groep 'oudere jongeren' uit Amstelveen voor deze regeling in aanmerking komt. Dat terwijl er 2.414 woningzoekenden van 28 tot en met 34 jaar met een woonadres in Amstelveen bij Woningnet ingeschreven staan. 

TUSSEN WAL EN SCHIP De gemeente voerde de Maatwerkregeling in omdat de slagingskans van jongvolwassen op de woningmarkt lager is dan gemiddeld. Op het moment dat een woningzoekenden 28 jaar wordt, is hij of zij officieel geen jongere meer en vervalt de mogelijkheid om met een verhuurcontract voor bepaalde tijd (5 jaar) ee..

Deel dit artikel via: